Mialem okazje slyszec i jechac z jednym takim ktory mial zamontowany typhoon. Na zewnatrz jest to dziwny nienaturalny halas - ale moze sie podobac - natomiast wewnatrz powyzej 100/110 km/h zaczyanaja sie ciezkie do zniesienia dla ucha wibracje. Dlatego ja odradzam, ale to subiektywna opinia, kazdy lubi cos innego. Na pewno ktos jeszcze sie podzieli swoja opinia.
Ten ,,jeden,, to ja miaĹem ten filterek, dzwiek naprawde ciekawy nie jest to purczenie jakieĹ tam tylko naprawde przyjemny dzwiÄk dla ucha. JeĹli ktoĹ ma problemy z uszami to nie polecam tego filtra :D ... Osobiscie drugi raz bym teĹź zamontowaĹ ten filtr.
toolboy
Auto: RX8 Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Mar 2009 Skąd: slask
Wysłany: 2010-10-15, 01:35
najlepiej zostawic oem, bo jest dobry
jezeli koniecznie chcesz zmienic (i zdajesz sobie sprawe, ze wydajesz 1.5k tylko na zmiane brzmienia i wygladu)
to najbezpieczniej AEM CAI ew. Racing Beat REVi + Ram Air Duct (wyjdzie duzo drozej niz AEM)
MOC obiecany przez producenta ok 10km wzrost mocy to Ĺciema. MoĹźe gdyby zmapowac pod niego(?)
DZWIEK to co innego , haĹas przyjemny dla ucha, nie sÄ to pierdniecia wysokich tonow jak na filmikach na YT. Moze sie podobac, mnie sie podoba! Czasem jest ciut za gĹoĹno; uruchamiamiaja sie alarmy stojÄ cych w pobliĹźu samochodĂłw.
WYGLAD do najmniejszych nie naleĹźy ma karbonowa lub pseudokarbonowa(?) obudowe, wyglada bardzo przyjemnie.
INSTALACJA demontaz seryjnego dolotu 15-20 min (najwiecej pierdzielenia miaĹem z wypieciem plastikowych mocowan/opasek trzymajÄ cych przewĂłd), instalacja typhoona 5 min (waĹźne Ĺźeby nie pomyliÄ kabli!!).
JeĹli nie zaleĹźy Ci na pkcie "MOC" zdecydowanie polecam!