anubis88
Auto: RX8 LPG AeroKit Revolution 231Hp Velocity Red Pomógł: 16 razy Dołączył: 01 Wrz 2010 Skąd: ĹlÄ sk
Wysłany: 2010-10-20, 14:44 kilka problemĂłw :(
Witam.
1ZaĹwieciĹa mi sie ostatnio kontrolka od hamulca recznego i nei gaĹnie nie wiem co moze byc przyczynÄ .
PĹyn hamulcowy jest co prawda jest go za duzo ale jest klocki przĂłd sÄ ok a tylko jeszcze obleca. Jaka moĹźe byÄ przyczyna?
2.czy silnik jak jest nagrzany to powinien tak troszke dluzej palic tzn dĹuzej trzeba krecic aby zapalil?
3.co ile wymiania sie olej? kupilem auto co fakt nie jezdzi bo wymieniam kilka elementĂłw (bĹotniki zderzak reflektor) ale zastanawia mnie to co ile sie wymiania bo z mojego punkto widzenia nie opĹaca sie go wymieniac teraz skoro auto sĹuzy tylko to wyjechana z garazu i do wjechania do niego.
4.ile oleju ubywa na 1000km?
5.czy jesli obroty dojda pod czerwone pole to powinno byc dziwni pi pi pi ... czy nie bo ja to mam i nie wiem czy tak powinno byÄ
6.za kazdym razem jak mam wyjechac autem z garazu zapalam je i czekam az obroty zejda do ok 1 tys potem wyjezdzam i czekam az sie nagrzeje i bedzie norma i czasem gazuje aby go przepalic nie szkodzi to silnikowi i czy robie to dobrze czy powinno sie to robic jakos inaczej??
Z gĂłry dzieki za odpowiedzi
Auto: VW Scirocco 1.4 2.0,CR-V i-CTDi Felicja 1.3 Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Maj 2009 Skąd: Katowice
Wysłany: 2010-10-20, 15:36
Ad.1 Moze jednak czujnik klockĂłw ?
Ad.2 Raczej nie powinien, kable swiece cewki
Ad.3 Ja co 10000 albo co roku.
Ad.4 zalezy jak zapier... jezdzisz znaczy sie mnie tak ok litra na 5000 km. Jak w trasie to mniej
Ad.5 PIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIP ciÄ gĹe to dla tych co robiÄ mistz shifta
Ad.6 Tez tak robie czas na zamkniecie garazu sciagniecie okrycia wierzchniego
Auto: VW Scirocco 1.4 2.0,CR-V i-CTDi Felicja 1.3 Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Maj 2009 Skąd: Katowice
Wysłany: 2010-10-20, 19:15
Nie doczytaĹem, przeczytaĹem ze wyjezdza z garazu i dopoki sie nie nagrzeje to nie jedzie. Ja tak wĹasnie robie . A co do przekraczan
ia 4 tys to kazde auto tak ma.
sĹuĹźbowe/firmowe wszystko znoszÄ (pod warunkiem Ĺźe nie twoje)
popieram sĹuĹźbĂłwki wszystko znoszÄ ;] oby tylko nawykĂłw z auta sĹuĹźbowego nie przenieĹÄ na prywatne, ale moja nie ma tak Ĺşle, ja pasaciaka rzadko kiedy cisnÄ powyĹźej 4tys na zimnym silniku
anubis88
Auto: RX8 LPG AeroKit Revolution 231Hp Velocity Red Pomógł: 16 razy Dołączył: 01 Wrz 2010 Skąd: ĹlÄ sk
Wysłany: 2010-10-20, 21:30
no ale ja czekam az temperatura wejdzie w NORME i dopiero jade.... po placu ;/ ale ogolnie postÄpuje tak aby silnik jak go zapale spokojnie pochodziĹ az bÄdzie okoĹo 1000 obrotĂłw i wtedy wyjeĹźdzam ale nie od razu jeb 5000tyĹ tylko do 2000 moĹźe jeszcze macie jakies rady ??: )
Auto: GTI P mk7 Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Kwi 2009 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2010-10-21, 09:10
KajaK napisał/a:
AD2 Coraz bliĹźej remontu Zmierz kompresje na ciepĹym. WykrÄÄ jednÄ ze Ĺwiec i na przekrÄconym zapĹonie i gazie wciĹniÄtym w podĹogÄ zmierz ile Ci tam wypluje i siÄ pochwal.
albo rozrusznik - jak to juĹź byĹo parÄ razy na forum
toolboy
Auto: RX8 Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Mar 2009 Skąd: slask
Wysłany: 2010-10-21, 09:48
ad.1 dolej pĹynu hamulcowego i sprawdz czy klocki nie sa na wykonczeniu
Auto: RX-7 FC Pomógł: 9 razy Dołączył: 01 Paź 2008 Skąd: KrakĂłw
Wysłany: 2010-10-21, 22:34
Marco7 napisał/a:
KajaK napisał/a:
AD2 Coraz bliĹźej remontu Zmierz kompresje na ciepĹym. WykrÄÄ jednÄ ze Ĺwiec i na przekrÄconym zapĹonie i gazie wciĹniÄtym w podĹogÄ zmierz ile Ci tam wypluje i siÄ pochwal.
albo rozrusznik - jak to juĹź byĹo parÄ razy na forum
Przy okazji podzielÄ siÄ swoim spostrzeĹźeniem na temat zapalania na ciepĹym...
Otóş rozrusznik przed modernizacjÄ rzeczywiĹcie jest trochÄ za sĹaby, ale tak na prawdÄ to wymiana go na nowego typu tylko maskuje prawdziwy problem...
anubis88
Wysłany: 2010-10-22, 10:00
No dobra ale odnosnie AD.2 to jak auto wejdzie tem. w norma i zgasze je i chce zapalic to pali ok a jak pochozdzi jeszcze chwile tak aby wentylatory chodzily i wylacze to trzeba troszke dluzej pokrecic nie wiem jak to jest da sie to jakos sprawdziÄ?
z tego co wyczytalem gdzie podobno te silniki nie psuja sie bez powodu i nie padaja jak zwykle nagle tylko powoli prawda to?
podobno w tych silnikach wymienia sie tylko cos tam w silniku i to jest ten remont jakies uszczelniacz czy jakos sie tam to nazywa
a to mam sie przejmowac tym ze tak pali??
na zimnym pali jak igla pyk i chodzi a jak juz jest tak ze wentylator chodzi to jest gorzej piszcze jak to mozna sprawdzic czy silnik do remontu czy cos
A wĹaĹnie wyczytaĹem Ĺźe duĹźo osĂłb mialo problem z rozrusznikiem ja mam auto z 2005 roku ale jak mam to wyczytac czy mam stary cyxz nowy typ??
i wsĹuchaĹem sie jak go zapalam na ciepĹym i rozrusznik sĹychaÄ sĹabiej na ciepĹym niĹź na zimnym.
[ Dodano: 2010-10-25, 21:19 ]
nikt nie pomoze?:(
[ Dodano: 2010-10-26, 10:00 ]
ad 1 problem rozwiazany :D chodziĹo mu o ABS i DSC czy jakos tam co sie pisze;p juz kiedys pytalem czemu moga nie chodzic okazalo sie ze nie ma bezpiecnikow ;p po zamontowaniu wszystko zniklo ;p wyglada jak nowe auto ;p hehe