anubis88
Auto: RX8 LPG AeroKit Revolution 231Hp Velocity Red Pomógł: 16 razy Dołączył: 01 Wrz 2010 Skąd: ĹlÄ sk
Wysłany: 2010-10-31, 13:00 dziwny odgĹos w silniku
Witam dziĹ jedno pytanie z ksiegi niekoĹczÄ cych sie pytaĹ ;D
DziĹ rano jak zapalilem rexa wszedl na ok 3tys obrotĂłw (mysle no ok zimno i to chyba normalne) potem zszedĹ na ok 2 i nagle tak jak by cos pukaĹo w silniku obroty nagle spadĹy ale silnik sie trzymaĹ dzielnie po chwili problem znikĹ obroty podskoczyĹy znowu do ok 3 tys i potem 1200 i nie widac zadnego problemu...
CO to mogĹo byÄ?:P
Jak go zgasilemi odpalilem to juz problemu nie bylo wiec nie wiem....
Ktos juz tak miaĹ??
[ Dodano: 2010-10-31, 14:00 ]
a i dodam jeszcze ze czasem jak go zapale i chodzi to po chwili tak jakby go cos przydusiĹo i go puszcza i silnik pracuje noormalnie Ĺwiece?olej?filtr paliwa?paliwo?
Nie mam do niego numeru.
Przeywanie... nie wiem, mĂłc i moĹźe ale raczej jest to maĹo prawdopodobne.
JapoĹskie silnki i Ĺwiece sÄ raczej "wystrojone" na lepszej jakoĹci paliwo / paliwo wysoko oktanowe ale z drugiej strony... Wankiel przepali wszystko... z wyjÄ tkiem dizla
_________________ Rotary Inside
Hurt paliw
anubis88
Auto: RX8 LPG AeroKit Revolution 231Hp Velocity Red Pomógł: 16 razy Dołączył: 01 Wrz 2010 Skąd: ĹlÄ sk
Wysłany: 2010-11-02, 21:13
heheh ;p bo powiem tak dolaĹem paliwa z "beczki" z placu;p i od tamtego czasu troszke gorzej chodzi ale postanowilem tak:
bedzie zrobione pojade na cpn zatankuje 98 albo vpower i zoabczymy;p