Auto: VW Scirocco 1.4 2.0,CR-V i-CTDi Felicja 1.3 Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Maj 2009 Skąd: Katowice
Wysłany: 2010-07-11, 20:57
I jaa Toolboy kupiĹes to :> Mam blizej do Ciebie moze sie zjawie
toolboy
Auto: RX8 Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Mar 2009 Skąd: slask
Wysłany: 2010-07-21, 01:12
nie ma sprawy, jednak glowna zaleta AP od MazdaManiac'a jest tuning, bedziesz mogl co najwyzej sobie wgrac mapy Cobb'a, ktore raczej g.. daja
w kazdym razie moj AP zostal juz wyslany
[ Dodano: 2010-09-16, 21:40 ]
update
wlasnie czekam na pierwsza mape od MM, jak skoncze caly proces to wkleje wykres z hamowni przed i po
co do wgrywanie map innym ludziom - zapomnijcie, AP jest przypisany do jednego auta i nic nie zrobisz dopoki go nie odinstalujesz (czyt. przywrocisz do stanu pierwotnego - fabryczna mapa)
To ja czujÄ siÄ zawiedzony...
Jak to ? Access Port sam w sobie nie ma juĹź gotowego zestawu map... ?
I na jakiej zasadzie jest przypisany tylko do jednego auta ?
_________________ Rotary Inside
Hurt paliw
toolboy
Wysłany: 2010-09-17, 09:16
kiedy instalujesz jakakolwiek mape urzadzenie robi ci backup ori mapy samochodu i zapisuje w pamieci
jezeli chcesz uzyc go z innym autem najpierw musisz przywrocic ta oryginalna mape - odinstalowac accessport
krotko mowiac urzadzenie jest przypisane do danego samochodu od momentu pierwszej instalacji custom mapy
anubis88
Auto: RX8 LPG AeroKit Revolution 231Hp Velocity Red Pomógł: 16 razy Dołączył: 01 Wrz 2010 Skąd: ĹlÄ sk
Wysłany: 2010-12-24, 10:17
odkopuje temat toolboy, co jestes w stanie zmienic w mazdzie? inna mapa = mniejsze spalanie? odczytujesz bĹÄdy?
Auto: RX8, S6C4, Orion VR6II, F500 Pomógł: 15 razy Dołączył: 23 Mar 2009 Skąd: Strzyşów / MiĹocin
Wysłany: 2011-04-19, 13:55
Toolboy podziaĹaĹeĹ cuĹ ? W piÄ tek biorÄ urlop Ĺźeby coĹ wiÄcej podziaĹaÄ. Uderzam na hamowniÄ a później Cobb i ponownie hamownia. Ciekawe czy bÄdÄ efekty...
toolboy
Wysłany: 2011-07-11, 12:47
mm twierdzi, ze jutro prawdopodobnie ostatnio wersje mi zrobi (aktualnie mam 4.0.7)
jezeli to sie potwierdzi, to na pocz. przyszlego tygodnia hamownia i wrzucam wykresy
przed i po
Auto: RX8, S6C4, Orion VR6II, F500 Pomógł: 15 razy Dołączył: 23 Mar 2009 Skąd: Strzyşów / MiĹocin
Wysłany: 2013-04-08, 09:45
OdĹwieĹźÄ troszkÄ temat z racji Ĺźe kilka osĂłb pytaĹo siÄ mnie z czym to siÄ je.
PisaĹem juĹź o tym, ale przypomnÄ.
ChcÄ c uzyskaÄ dĹugo trwaĹy efekt jakiegokolwiek przyrostu osiÄ gĂłw, po wymianie: wydechu, dolotu, koĹa zamachowego itd. trzeba siÄ uzbroiÄ w jeszcze coĹ co pomoĹźe nam pogrzebaÄ w elektronice. Ja polecam sprawdzone urzÄ dzenie Cobb Accesport.
Jak to dziaĹa ? Kupujemy urzÄ dzenie i osobno obsĹugÄ do niego na dany okres, np. 6 miesiÄcy.
UrzÄ dzenie montujemy pod OBDII, wgrywamy dostarczonÄ mapÄ (w 100% defaultowÄ ) i wykonujemy szereg testĂłw. Wszystkie sÄ zapisywane w urzÄ dzeniu. NastÄpnie generujemy odpowiednie pliki i wysyĹamy je do firmy w ktĂłrej zakupiliĹmy obsĹugÄ.
Dostajemy przerobione mapy, wgrywamy, robimy ponownie testy i tak do skutku.
SprzÄt i obsĹugÄ oferujÄ firmy Mazdamaniac i Mazdatrix, o tych wiem.
ZmieniaÄ mapy moĹźna rĂłwnieĹź na inne sposoby, ale ten jest chyba najprostszy jaki istnieje. JeĹźeli ktoĹ wydaje kilka tysiÄcy na mody to warto zainwestowaÄ w jeszcze coĹ, dziÄki czemu osiÄ gniemy coĹ wiÄcej jak tylko inny dĹşwiÄk
Cobb ma oczywiĹcie duĹźo wiÄcej zastosowaĹ. DziaĹa jako skaner itd.
Jest np. mapa po wgraniu ktĂłrej nie jesteĹmy w stanie odpaliÄ auta (takie jakby zabezpieczenie)
Sofcik jest friko, wiÄc jedynie 169$ open port.
Nie wiem jakie sa tego dokĹadne moĹźliwoĹci ale niebawem sprawdzÄ.
chyba nie doczytaĹes dokladnie , soft kosztuje 250$ w wersji na jednego vin-a , jedynie wersja lite moze byc tansza ale niepozala ona na edytowanie ustawien sĹuzy tylko do wgrywania zmodyfikowanych wsadĂłw