Witam jak w temacie dostaje mi sie woda do tylkoje lampy i nie wiem jak lampa jest cala ogladalem ja cala moze ktos ma jakies pomysly z kad sie moze dostawac czy to jest jakas wada fabryczna???
raczej wada fabryczna mi sie dzieje to samo
zreszta juz sledzilem posty zwiazane z tym tematem i doczytalem ze nie jestesmy pierwszymi ktorym to sie dzieje
cos pisali o wywierceniu dziurki
no i o ponownym uszczelnieniu
anubis88
Auto: RX8 LPG AeroKit Revolution 231Hp Velocity Red Pomógł: 16 razy Dołączył: 01 Wrz 2010 Skąd: ĹlÄ sk
Wysłany: 2011-01-09, 22:37
no dobra ale co mam uszczelnic??:P w ktorym miejscu jak?
to jest pierwsza usterka ktĂłrÄ u siebie naprawiĹem, odkrÄÄ lampy wysusz tylko dokĹadnie i wywierÄ wiertĹem jedynkÄ albo dwĂłjkÄ po dwie dziurki (zapobiegawczo) w kaĹźdej lampie a przy zakĹadaniu lampy z powrotem na uszczelkÄ naĹóş silikon i bÄdzie gitara.
Auto naprawde jest wypasne - ale problemow w nim nie brak na weekend tez musze sobie uszczelnic prawa lampe - narazie odpuszcze wiercenie - zobaczymy po myjce czy bedzie sie nadal zbierac woda.
Auto: RX8 Pomógł: 11 razy Dołączył: 20 Maj 2009 Skąd: KrakĂłw
Wysłany: 2011-06-02, 21:27
wycior - jak sobie odpuĹcisz wiercenie to bÄdziesz musiaĹ drugi raz wyjmowaÄ.
Jak masz lampe wyjÄtÄ , od doĹu lampy blisko bagaĹźnika wywierÄ 2-4 otworki. Po zaĹoĹźeniu nie bÄdzie ich widaÄ a woda bÄdzie miaĹa gdzie uciekaÄ.
Ja u siebie zrobiĹem tak z lewÄ , na razie spokĂłj - tzn raz na jakiĹ czas po duĹźych ulewach widaÄ Ĺźe minimalnie zaparowaĹa (duĹźo mniej niĹź gdy nie mialem otworĂłw) ale jeden cieplejszy dzieĹ zaĹatwia sprawÄ.
anubis88
Auto: RX8 LPG AeroKit Revolution 231Hp Velocity Red Pomógł: 16 razy Dołączył: 01 Wrz 2010 Skąd: ĹlÄ sk
Wysłany: 2011-06-02, 21:35
wycior, problem rozwiÄ zany tak jak napisaĹ kolega tylko Ĺźe ja zrobilem jeden otworek