kuzik
Auto: brak Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Paź 2013 Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-02-02, 16:43 RX-8 R3
rocznik 2008 wrzesień; przywieziony z UK. W Posce jestem pierwszym właścicielem. Kupiłem z kierownicą po prawej stronie i zleciłem przekładkę.
Przebieg niby 40 tyś km. Na tyle na ile go sprawdziłem to chyba rzeczywisty, ale pewności nie ma. Autko miało uszkodzony błotnik i mocne przerysowanie na drzwiach po stronie kierowcy. Nic poważnego - już naprawione. Z przekładką nie było łatwo ale ze względu na fakt że to wersja poliftowa ale bez przesady nie ma się czego bać.
Autko jeździ świetnie, zawiesenie w stanie idealnym, żadnych skuków. Silnik pali za dotknięciem kluczyka bez względu na temperaturę. Mimo tego zmieniłem świece i przewody. Świece miały straszny nagar. Przy okazji na nowych kablach było oznaczenie 1 i 2 czy to ma znaczenie? Ja zmieniając sugerowałem się długością w porównaniu do starych.
Nie zmieniałem cewek, ale się zastanawiam bo na wolnych obrotach jak ktoś się wsłucha to słychać minimalne zafalowanie silnika. Na tyle małe, że wskazówka obrotów nawet nie drga. Nie wiem może to normalne. Poza tym zbiera się ładnie.
Nie działa tempomat, tzn zapala się gotowość ale nie trzyma prędkości. Macie jakieś sugestie?
kurcze głupie pytanie ale jak dodać zdjęcie z dysku lokalnego?
Auto: RX8 High Niuter ! Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Mar 2011 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-02-02, 17:06
A jakieś fotki masz może
najłatwiej fotki dodać w fotosik.pl albo imageshack.com , potem generujesz bezpośredni kod zdjęcia i wklejasz go w [img]link[/img] ,albo poprzez facebooka'a
_________________ High Niuter
Ostatnio zmieniony przez MATi 2014-02-02, 17:12, w całości zmieniany 1 raz
Auto: RX8 High Niuter ! Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Mar 2011 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-02-02, 17:44
ładna , nawet fajny kolor
_________________ High Niuter
kuzik
Auto: brak Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Paź 2013 Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-02-02, 17:44
kajak dzięki
ale to już opowieść na spotkanie przy piwie - może przy okazji jakiegoś zlotu.
autko mam w garażu dopiero od końca grudnia a kupiłem w październiku.
z deską to właśnie jeden z epizodów tej historii. Jest patent na poradzenie sobie z deską ale trzeba trochę kombinować. Efekt moim zdaniem super - pracy też sporo.
[ Dodano: 2014-02-02, 17:45 ]
fajnie że się Wam podoba, dzięki
Raul7
Auto: Mazda RX8 HP Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Gru 2013 Skąd: Krk