Posiadane auto:
- Mazda RX-8
- Rok 2006
- Moc 192km
Siemka wszystkim klubowiczom. Już od prawie półtora roku jestem posiadaczem reksa, śledzę forum na bieżąco, ale jakoś nigdy nie zrobiłem swojego tematu w "Nasze Auta". No ale chyba dzisiaj nadszedł ten dzień, żeby pochwalić się swoją bestią. Najpierw parę słów o tym jak w ogóle zaczęła się moja przygoda z mazdą. Szukałem dla siebie samochodu przede wszystkim ładnego, rzucającego się w oko, nietuzinkowego, ale też z wystarczającym zapasem mocy. Jeździłem szukając golfa gti, audi a3, bmw trójki itp. Los chciał, że akurat znajoma znajomej sprzedawała czarną ósemkę. Od pierwszej chwili zakochałem się w tym samochodzie. Naprawdę. Wiecie o czym mówię. Twój znajomy, który ma stare m3, mówi Ci, że objedzie Cię na światłach. Ale Ciebie w ogóle to nie rusza. Wiesz, że i tak twoje rx-8 jest zwyczajnie lepsze
Modyfikacje:
- Nowe opony na lato - Vredestein Ultrac Sessanta 225/45 R18 95 Y XL
- Nowy filtr powietrza
- Catback Exoticspeed R2-T
- BHR midpipe
- Kolektor Toyo (barany)
- Nowe sprzęgło
- Skrzynia 6 biegowa z mocniejszej wersji
- Czarne skrzela na wloty powietrza
I inne rzeczy typu cewki, świece, felgi na czarno, ledowe światła, akumulator ale to chyba nic nadzwyczajnego
W planach:
- Plany to wszystko kwestia pieniędzy, ale w najbliższym czasie trzeba się zająć blachą na tylnych drzwiach, potem może gwint zobaczymy
A teraz czas na fotorelację
Zakupiona we wrześniu wyglądała tak:
Potem wjechały nowe opony, skrzela i felgi na czarno:
Następnie zmieniono sprzęgło i skrzynie na szóstkę
Potem zakup z którego jestem najbardziej dumny - Kompletny wydech
Dla fanatyków dźwięku wrzucam filmik (polecam odpalić w 1080p)
Ostatnio Reks odwiedził firmę autodetalingową kumpla.
Naprawdę polecam, tutaj link dla fejsbukowiczów co zostało wykonane w Fabryce Błysku oraz do pełnej galerii. Polecam. Chłopaki robią świetną robotę https://www.facebook.com/...67885552&type=1
Także to by było na tyle. Byłbym wdzięczny za opinię, może jakieś pomysły co zrobić, co zmienić Wszystkie modyfikacje zostały wykonane w Kojot Garage
Ostatnio zmieniony przez Najmaka 2015-04-06, 16:35, w całości zmieniany 1 raz
Auto ładne, tylko dlaczego czarne skrzela do czarnego auta. Na zdjęciu to ledwo je widać. To samo jest z felgami.
Bardziej z wyglądu podoba mi się ta "po kupnie".
Auto: Mazda rx8
Wysłany: 2015-03-23, 20:55
Wojtex16 napisał/a:
Auto ładne, tylko dlaczego czarne skrzela do czarnego auta. Na zdjęciu to ledwo je widać. To samo jest z felgami.
Bardziej z wyglądu podoba mi się ta "po kupnie".
Uwielbiam ten dźwięk!! Wygar jest genialny ogólnie fura robi robotę! Mi się czarne dodatki podobają, czarny to zdecydowanie najlepszy kolor dla rx8 wiem bo taką miałem szerokości oby Ci służyła