Auto: RX-8 LP '08 Revolution Pb/LPG Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Sie 2013 Skąd: KrakĂłw
Wysłany: 2014-01-12, 13:13
ZmieniaĹem wĹaĹciwie zaraz po zakupie, tj. na poczÄ tku wrzeĹnia. Zamiast siÄ poprawiaÄ to jest coraz gorzej. To nie tylko taki zwykĹy pisk, to przenikliwy modulowany dwudĹşwiÄk zaleĹźny od prÄdkoĹci AĹź mi zawsze wstyd przy dojeĹşdzie do skrzyĹźowania :D I tylko pod nosem sobie mĂłwiÄ - cicho maĹa, ciiiiiichoooo....
Auto: ByĹ RX-8 HN 6-gear '05 / jest Collka TS Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lip 2012 Skąd: StÄ d
Wysłany: 2014-01-12, 13:41
ja mam po caĹoĹÄ w trw i teĹź piszczÄ .
WyluzowaĹem z tym jak usĹyszaĹem kiedyĹ EVO chyba 9 czy ileĹ tam.
Na póŠWawy go byĹo sĹychaÄ
stwierdziĹem, Ĺźe moje to pryszcz.
Auto: RX8 High Niuter ! Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Mar 2011 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-01-12, 14:23
Nic z tym nie zrobisz takie klocki ,zbieĹźnoĹÄ kóŠw klockach nic nie da bo to co innego. Moje teĹź tak piszczÄ a mam kashiyamÄ chyba , tani shit tak ma
tylko klocki w evo byĹy pewnie na tor wiÄkszoĹÄ wyczynowych teĹź piszczy
Auto: RX-8/ CBR Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Gru 2012 Skąd: W P N
Wysłany: 2014-01-12, 15:13
Panowie dwa paski dwustronnej taĹmy na plecy klocka nakleiÄ i nic nie powinno piszczeÄ.
Ewentualnie takie cudo http://sklep.intercars.co...arch=crc%20disc , ale taĹma dwustronna za 3 zĹ taĹsza a efekt ten sam, tylko pewnie gorzej temperaturÄ toleruje przy dobrze rozgrzanych hamulcach.
Ostatnio zmieniony przez GMAgrzesiek 2014-01-12, 15:14, w całości zmieniany 1 raz
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: ĹladĂłw/Warszawa
Wysłany: 2014-01-12, 15:14
Bielau, pierwsze pytanie ... czy blaszki ze starych klockĂłw przeĹoĹźyĹeĹ na nowe ??? Jak nie to masz odpowiedĹş ... jak przeĹoĹźyĹeĹ to zdejmij je i przeleÄ delikatnie papierem 120... teraz w okĹadzinach nie wolno stosowaÄ azbestu i takie chiĹskie produkcje potrafiÄ piszczeÄ...
[ Dodano: 2014-01-12, 15:15 ]
GMAgrzesiek napisał/a:
Panowie dwa paski dwustronnej taĹmy na plecy klocka nakleiÄ i nic nie powinno piszczeÄ.
Ewentualnie takie cudo http://sklep.intercars.co...arch=crc%20disc , ale taĹma dwustronna za 3 zĹ taĹsza a efekt ten sam, tylko pewnie gorzej temperaturÄ toleruje przy dobrze rozgrzanych hamulcach.
Taka sytuacja:
przyszĹa pora na zmianÄ tarcz tylnych oraz klocuchĂłw, wiÄc pytam:
lepiej kupiÄ EBC Turbo Groove + REDStuffy
czy moĹźe te same tarcze + HAWKI HPS?
Pozdro
Auto: RX8 High Niuter ! Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Mar 2011 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-01-20, 19:00
klocki Hawk HPS sÄ ciut sĹabsze niĹź RedStuff , taki streetowy klocek, nie piszczÄ i maĹo pylÄ (miaĹem je w innym aucie i byĹem bardzo zadowolony), jak chcesz lepszy klocek od RedStuff to Hawk HP+ ale to juĹź typowy na trackday , trzeba go rozgrzaÄ zimny sĹabiej hamuje , wszystko zaleĹźy do czego uĹźywasz auto
takĹźe od ulicznych po torowe
Hawk HPS
RedStuff
Hawk HP+
OsobiĹcie mogÄ poleciÄ klocki REDStuff oraz tarcze EBC Ultimax Ĺwietnie siÄ spisujÄ w codziennej jeĹşdzie i na torze teĹź dawaĹy rade (chociaĹź po TD w poznaniu tylne klocki zrobiĹy siÄ pomaraĹczowe od temperatury i teraz sÄ orange staff