Tak dokładnie u mnie tez jest taka zaślepka Stało się dziś nieszczęście ;( strzeliła mi opona tylna lewa i szykuje się para do kupienia ;/ jakie polecacie ? aktualnie siedziały u mnei DUNLOP SP SPORT 9000 245/40ZR18 97Y
Mam takie jedno pytanie do was czy w mazdach gruby czarny z białym paskiem kabel zawsze pełni rolę masy ? Dokładniej chodzi mi o kabel wychodzący z rezystora dmuchawy nagrzewnicy jestem w trakcie przerabiania instalacji i lekko nurtuje mnie ten problem
Dziwne cudo to się dzieją
Ale zacznę od poważniejszych rzeczy mianowicie:
Orientuje się ktoś czy jest w ogóle jakiś schemat bądź manual do elektryki w maździe z tą różnicą że do wersji z klimatyzacją automatyczną ?? Jest mi to niezmiernie potrzebne do wykończenia wnętrza w madzi
A co do cudów ;D
Wracając sobie dziś ze szkoły mazdą miałem jakieś 15km czystego asfaltu nowe 2 pasy ;D pedał gazu aż sam się wciskał... I tak doszło do tego ze na każdym biegu obroty wskakiwały powyżej 8 na liczniku ;D przy 200 km/h po dalszym wciskaniu pedału mazda dziwnie szarpała tak jakby coś nie tak było z paliwem no ale odpuściłem i za chwilę jeszcze raz zaatakowałem tym razem obroty spadły do 0 i nie dawały oznak życie ;( miałem już w ręku tel i numer do lawety jednak wpadłem na pomysł że jeśli silnik się rozleciał to odpalenie jego nic nie pogorszy ;D i tak zrobiłem wszystko pięknie ładnie odpaliło więc reszta drogi była już bardziej spokojna Cud polega na tym iż mój silnik na ciepłym często miał już problemy żeby zapalić (czasem dłużej tylko kręcił czasem musiał postać 5 min) a teraz pali jak i na zimnym ;D Dobrze kluczyka nie przekręcę a on już chodzi, a silnik jest nagrzany ze można śmiało jajeczniczkę robić ;D Nie wiem czy to tylko cisza przed burzą ale jeśli tak by już zostało to będę chyba najszczęśliwszym użytkownikiem mazdy ;D
Miałem podobnie i przyczyną okazało się "lewe" powietrze pod przepływomierzem masz taki mały oring i on z jakiegoś powodu mi się pokruszył i przy gwałtownym dodaniu gazu i przy dużych prędkościach trochę świrowały obroty (nie zdarzyło mi się żeby mi zgasł ale falowały i czasami była opóźniona reakcja na gaz), może warto tam zajrzeć lub ewentualnie zerknąć na filtr i przepływomierz. Po wymianie oringu i przeczyszczeniu przepływomierza wszystko wróciło do normy.
Panie i Panowie jakie oponki na lato polecacie ? Mam zamiar kupić komplet nówek i jest ich tak dużo ze nie wiem na jakie się zdecydować ;D Jakie wy polecacie z własnego doświadczenia ?
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: Śladów/Warszawa
Wysłany: 2015-04-12, 22:44
veredstein w dobrej cenie na alledrogo latają ... ewentualnie bridgestone potenza kleją jak poje..ane .... droższe ale to dobra inwestycja w przyczepność
Na sucho: Fedral 595 RS-R
Na mokro: Uniroyal Rain Sport II
Zależy co kto chce robić z autem, ja na lato mam ciut szerszą oponę 235/40.
Klei i i nie wystaje
Potenza RE05 też spoko opona ale dość stara już. Jest moim zdaniem dokładnie pomiędzy Federalem a Rain Sporem ale pierwszym gdyż jest też Potenza RE07, jakby następca 05.
Od następnego tyg mazde będę użytkował codziennie (wróciłem dopiero z Niemiec na stałe ;D). Najlepiej jak oponki sprawowały się dobrze na suchej nawierzchni jaki na mokrej... A co do rozmiaru to zależy mi aby "mieścić się w koleiny" nie wiem jak dla was ale dla mnie jazda z ciągłym trzymaniem kierownicy jakby miało ja zaraz wyrwać jest dosyć denerwujące i męczące. Aktualnie mam opony michelin pilot sport 3 245/45R18 i jazda naprawdę nie jest przyjemna ;p A zahaczając także o zawieszenie to polecicie coś ? Drogi mamy takie jakie mamy (tego nie przeskoczysz) a mazda dosyć twardo stoi na jezdni. jest sposób alby lekko zmniejszyć wyczuwalność każdej dziury nie zmieniając jej stabilności ? Chodzi o to żeby podczas ostrzejszego wejścia w zakręt nie machało nią po całej jezdni Apropo następnego tygodnia to mazde czeka też wizyta u Kojota jeśli tylko będzie miał czas