rodzina mi siÄ powiÄkszyĹa i zdecydowaliĹmy z ĹźonÄ Ĺźe przyda nam siÄ drugi samochĂłd. PoniewaĹź pierwszy jest praktyczny i w miarÄ oszczÄdny to mogĹem sobie pozwoliÄ wybraÄ... Decyzja padĹa na MazdÄ RX-8 Revolution Low Power z 2006 roku.
Jak na razie maĹy przedsmak (jedno zdjÄcie) poniewaĹź auto dopiero od zeszĹej soboty stoi u nas w garaĹźu.
SamochĂłd zostaĹ przywieziony w 2010 roku z niemiec przez poprzednia wĹaĹcicielke. Serwisowany w ASO katowice. Aktualnie ma 99900km na liczniku. Silnik zdrowy.
Z wyposaĹźenia jest sprzÄt Bose, czerwono czarna skĂłra, elektryczne fotele itp. Te felgi to zimowe Ronaly. Na lato mamy seryjne 18-ki.
Jak macie jeszcze jakieĹ pytania to proszÄ pisaÄ.
Rodzina Ci siÄ powiÄkszyĹa i kupiĹeĹ rexa? To Ci dopiero
Czym w takim razie umotywujesz sprzedaĹź?
A tak na serio to piÄkna sztuka.
_________________ Posiadam niemal wszystkie czÄĹci uĹźywane do RX8, niezbÄdnÄ wiedzÄ wynikajÄ cÄ z rotacyjnego zboczenia, zaplecze warsztatowe i zawsze szczere chÄci do pomocy przy Rexie.
Tel 533 533 720
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: ĹladĂłw/Warszawa
Wysłany: 2013-12-13, 22:56
stramer, no to samo pomyĹlaĹem hehe ....jeden 1bizkit, co ma jÄ dra i mÄskÄ decyzjÄ podjÄ Ĺ i przy powiÄkszeniu rodziny nie sprzedaĹ rexa tylko kupiĹ...... no juĹź ma u mnie szacun Przy kolejnym powiÄkszeniu pewnie bÄdzie GTR albo Supra....... KIBICUJEMY !!!!
Przed Rexem jako drugie auto byĹo Renault Clio 2 Sport 2.0 172km.
ChciaĹem wiÄksze auto ale miaĹem dwa warunki:
1. Coupe
2. NapÄd na tyĹ
Do wyboru byĹy w sumie trzy auta:
1. Mazda RX-8
2. Mercedes CLK
3. BMW 3
Mercedesa CLK i BMW 3 juĹź miaĹem parÄ lat wstecz. Ĺťonie od lat siÄ strasznie RX-8 podobaĹo. Ogromnym plusem sÄ tylne drzwi. Bez problemu moĹźna wĹoĹźyÄ fotelik do samochodu.
TrafiĹ siÄ teĹź model w idealnym stanie wiÄc zapadĹa decyzja na Rexa.
Dlaczego Low Power?! Jako pierwszy samochĂłd w rodzinie stoi w garaĹźu 2009 Skoda Octavia II FL vRS 2.0 tsi pokrecone na 270 km.
Aby szybko siÄ poruszaÄ to wystarczy.
Mazda jest bardziej rekreacyjne uĹźywana.
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: ĹladĂłw/Warszawa
Wysłany: 2013-12-14, 01:12
1bizkit, tak naprawdÄ lowpower ma tylko heheh low power ale ma high torque...... high power ma wiÄcej mocy ale za to low ma wiÄcej niuta.... do jazdy codziennej jest wygodniejszy. MoĹźna ruszaÄ z mniejszych obrotĂłw i generalnie silnik ciÄ gnie z doĹu.. latanie po ondach teĹź jest Ĺatwiejsze low powerem .. dziÄki wiÄkszemu niutkowi po ujÄciu gazu i ponownym dodaniu lepiej wstaje i siÄ nie dusi.... w high power masz niby mocy wiÄcej ale motorownia nie ma siĹy bujnÄ Ä autem do 3 tyĹ obr..
Auto: ByĹ RX-8 HN 6-gear '05 / jest Collka TS Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lip 2012 Skąd: StÄ d
Wysłany: 2013-12-14, 20:12
Hehe tylko nie mam porĂłwnania z innymi LP. Szkoda, ale moĹźe ktoĹ wreszcie pojedzie na hamowniÄ. Tylko sam wiem, Ĺźe po 60tys. km mam bardzo niewielkie straty na mocy i Nm w stosunku do tego co podaje producent (15 km i 15 Nm straty) no i wiedzÄ c, Ĺźe to co zjeĹźdĹźaĹo z taĹm produkcyjnych nie trzymaĹo katalogowych paramerĂłw
Jestem bardzo zadowolony z LP. Fajnie gdyby jeszcze LP miaĹ dĹşwiÄk silnika taki jak w HP to byĹoby super.
[ Dodano: 2013-12-14, 20:14 ]
Poza tym to fajnie, Ĺźe coraz wiÄcej jest LP raĹşniej LP rzÄ dzi:)