rodzina mi się powiększyła i zdecydowaliśmy z żoną że przyda nam się drugi samochód. Ponieważ pierwszy jest praktyczny i w miarę oszczędny to mogłem sobie pozwolić wybrać... Decyzja padła na Mazdę RX-8 Revolution Low Power z 2006 roku.
Jak na razie mały przedsmak (jedno zdjęcie) ponieważ auto dopiero od zeszłej soboty stoi u nas w garażu.
Samochód został przywieziony w 2010 roku z niemiec przez poprzednia właścicielke. Serwisowany w ASO katowice. Aktualnie ma 99900km na liczniku. Silnik zdrowy.
Z wyposażenia jest sprzęt Bose, czerwono czarna skóra, elektryczne fotele itp. Te felgi to zimowe Ronaly. Na lato mamy seryjne 18-ki.
Jak macie jeszcze jakieś pytania to proszę pisać.
Rodzina Ci się powiększyła i kupiłeś rexa? To Ci dopiero
Czym w takim razie umotywujesz sprzedaż?
A tak na serio to piękna sztuka.
_________________ Posiadam niemal wszystkie części używane do RX8, niezbędną wiedzę wynikającą z rotacyjnego zboczenia, zaplecze warsztatowe i zawsze szczere chęci do pomocy przy Rexie.
Tel 533 533 720
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: Śladów/Warszawa
Wysłany: 2013-12-13, 22:56
stramer, no to samo pomyślałem hehe ....jeden 1bizkit, co ma jądra i męską decyzję podjął i przy powiększeniu rodziny nie sprzedał rexa tylko kupił...... no już ma u mnie szacun Przy kolejnym powiększeniu pewnie będzie GTR albo Supra....... KIBICUJEMY !!!!
Przed Rexem jako drugie auto było Renault Clio 2 Sport 2.0 172km.
Chciałem większe auto ale miałem dwa warunki:
1. Coupe
2. Napęd na tył
Do wyboru były w sumie trzy auta:
1. Mazda RX-8
2. Mercedes CLK
3. BMW 3
Mercedesa CLK i BMW 3 już miałem parę lat wstecz. Żonie od lat się strasznie RX-8 podobało. Ogromnym plusem są tylne drzwi. Bez problemu można włożyć fotelik do samochodu.
Trafił się też model w idealnym stanie więc zapadła decyzja na Rexa.
Dlaczego Low Power?! Jako pierwszy samochód w rodzinie stoi w garażu 2009 Skoda Octavia II FL vRS 2.0 tsi pokrecone na 270 km.
Aby szybko się poruszać to wystarczy.
Mazda jest bardziej rekreacyjne używana.
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: Śladów/Warszawa
Wysłany: 2013-12-14, 01:12
1bizkit, tak naprawdę lowpower ma tylko heheh low power ale ma high torque...... high power ma więcej mocy ale za to low ma więcej niuta.... do jazdy codziennej jest wygodniejszy. Można ruszać z mniejszych obrotów i generalnie silnik ciągnie z dołu.. latanie po ondach też jest łatwiejsze low powerem .. dzięki większemu niutkowi po ujęciu gazu i ponownym dodaniu lepiej wstaje i się nie dusi.... w high power masz niby mocy więcej ale motorownia nie ma siły bujnąć autem do 3 tyś obr..
Auto: Był RX-8 HN 6-gear '05 / jest Collka TS Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lip 2012 Skąd: Stąd
Wysłany: 2013-12-14, 20:12
Hehe tylko nie mam porównania z innymi LP. Szkoda, ale może ktoś wreszcie pojedzie na hamownię. Tylko sam wiem, że po 60tys. km mam bardzo niewielkie straty na mocy i Nm w stosunku do tego co podaje producent (15 km i 15 Nm straty) no i wiedząc, że to co zjeżdżało z taśm produkcyjnych nie trzymało katalogowych paramerów
Jestem bardzo zadowolony z LP. Fajnie gdyby jeszcze LP miał dźwięk silnika taki jak w HP to byłoby super.
[ Dodano: 2013-12-14, 20:14 ]
Poza tym to fajnie, że coraz więcej jest LP raźniej LP rządzi:)