Damiesx
Auto: rx-8 na dotarciu
Wysłany: 2013-03-22, 19:37 Zaciski do rx8
Jak w temacie, zaciski do mazdy komplet na przĂłd i tyĹ. Szukam jakiĹ dobrych, i w sumie trochÄ dla szpanu. BÄdÄ zmieniaĹ felgi i przy okazji zaciski z tarczami. Brembo moĹźe byÄ czy pĹace tylko za markÄ?.
_________________ SPRZEDAM: ZAMACHY,SPRZÄGĹA
KUPIÄ SILNIK N/A Z S5
Damiesx
Wysłany: 2013-03-22, 20:19
Panowie, ten samochĂłd zasĹuguje na dobry stuff . MoĹźecie mi doradziÄ teĹź z tarczami i linkami w metalowym oplocie? JakoĹ nie ufam sprzedawcom bo kilka razy chcieli mi coĹ wcisnÄ Ä Ĺźeby siÄ tylko tego pozbyÄ z magazynu. Tarcze jakieĹ lepsiejsze z nawiercaniem/nacinaniem/dziurkowaniem/z gwiazdkami.
Auto: RX8 High Niuter ! Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Mar 2011 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-03-22, 23:01
Zmierz sobie rozstaw jarzma zacisku i szukaj na allegro coĹ dobierzesz , zaciskĂłw masz wiele Brembo z Evo ,Imprezy Alfy 166, 350Z, etc tarcze teĹź moĹźna dobraÄ ,gorzej z tyĹem
Damiesx
Wysłany: 2013-03-23, 09:50
Sam nie dopasuje tego bo siÄ na tym nie znam . A kupowaÄ coĹ i odsyĹaÄ w te i wewte to tak nie bardzo. Dlatego proszÄ Wasz o pomoc. Gdyby ktoĹ mĂłgĹ mi podrzuciÄ model czy coĹ.
Wysłany: 2013-03-23, 16:40
Dobra ale do zaciskĂłw D2 itd tarcz i klockĂłw od rÄki nie kupi poza tym to wszystko tajwaĹski shit. Do zaciskĂłw Brembo z Evo,Imprezy klocki i tarcze ma od rÄki jakie chce i kosztuje to mniej niĹź D2 , zaciski moĹźna wyrwaÄ za 400zĹ np od alfy 166 jak siÄ poszuka , jakby nie pasowaĹo to zawsze moĹźna dorobiÄ jakiĹ adapter i ma spoko hamulce 4tĹoczkowy ktĂłry mniej go kosztuje
tarcze dajesz od Murano pod zaciski z alfy maks szerokosc to 28mm i masz mega hebel pod ori 18-stki siÄ zmieĹci.
DroĹźsza opcja mniej upierdliwa to z zaciskami z Evo , dla chcÄ cego nic trudnego a taki zacisk moĹźna zregenerowaÄ i walnÄ Ä sobie w kolor jaki sie chce
gadaĹem na ten temat juĹź pewien czas temu z kajakiem. Mati jak dasz mi namiar na sklep, fachowca, dostawce nazywaj to jak chcesz w kaĹźdym razie kogoĹ kto zrobi mi adapter pod zaciski od ar 166 to ja siÄ na to pisze. problem jest jeden nikt nie da ci pewnoĹci ze taki adaper ci siÄ nie zerwie a o skutkach tego juz chyba pisaÄ nie muszÄ. problem jest taki, Ĺźe nie wiesz z czego taki fachura zrobi ci ten adapter, to nie moĹźe byÄ byle blaszka za 300zĹ.
Damiesx
MĂłj kolega ma w Eclipse zaciski z Alfy 166 z adapterami drugi rok jeĹşdzi i nic siÄ nie dzieje upala raz w roku na torze i jest ok
KajaK, to co wrzuciĹeĹ na zdjÄciach to te adaptery to nie jest robota profi wedĹug mnie , powinien byÄ jednolity kawaĹek ja bym siÄ baĹ to zaĹoĹźyÄ
Cytat:
Jak Cie nie staÄ na dedykowany set tzn, Ĺźe Cie nie staÄ na lepsze hamowanie.
Nie zawsze trzeba przepĹacaÄ Ĺźeby mieÄ dobry hebel
Wysłany: 2013-03-25, 08:56
No bo w tych zestawach zacisk i tarcza oraz klocek jest uniwersalna i pasuje do wielu modeli, jakby do kaĹźdego auta mieli robiÄ dedykowany zacisk i tarczÄ to koszta byĹyby duĹźo wiÄksze. Nie mĂłwiÄ Ĺźe to jest zĹe ale moĹźna to zrobiÄ taniej a rĂłwnie dobrze