Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Błąd C1290
Autor Wiadomo¶æ
Sqad 

Auto: Donatan 125
Pomóg³: 5 razy
Do³±czy³: 19 Lut 2012
Sk±d: --
Wys³any: 2013-05-14, 23:23   Błąd C1290

Ostatnio w dość dziwnych momentach pojawia się kontrolka od ABSu i trakcji. Nie ma znaczenia jak się hamuje czy ostro czy lekko, po prostu nie ma reguły.
Pytałem ostatnio Kajaka czy ma sprzęt albo kogoś kto sprawdzi kody absu, to powiedziała że to jakiś specjalite diwajs potrzebny.
A ponieważ jestem uparty sam sobie znalazłem soft i sprawdziłem.

Wyskakuje błąd C1290

Cytat:
C1290

The pressure from the brake fluid pressure sensor when not braking exceeds specification.

POSSIBLE CAUSES
Open or short circuit in the wiring harness between DSC HU/CM terminal B and brake fluid pressure sensor terminal B

Open or short circuit in the wiring harness between DSC HU/CM terminal C and brake fluid pressure sensor terminal C

Open circuit in the wiring harness between DSC HU/CM terminal E and brake fluid pressure sensor terminal A

Malfunction in the brake fluid pressure sensor

Poor connection at connectors (female terminal)

Open circuit in the wiring harness between brake light noise filter and brake switch

Open circuit in the wiring harness between brake light noise filter and DSC HU/CM

Open circuit in the wiring harness between brake light noise filter and STOP 15 A fuse

Brake switch malfunction

STOP 15 A fuse malfunction

Brake light noise filter malfunction

Pytanie do was bo już ciemno w garażu i nie chciało mi się szukać, gdzie znajdę ten czujnik? Ktoś już się spotkał z tym problemem?

[ Dodano: 2013-05-15, 00:16 ]
Nie uwierzycie co znalazłem, może to być związane z przepalonym trzecim światłem stop :-? lub micro wyłącznikiem przy pedale hamulca. Aczkolwiek niekoniecznie. Dużo ludzi ma z tym problem.

Raptor 

Auto: RX8
Pomóg³: 11 razy
Do³±czy³: 20 Maj 2009
Sk±d: Kraków
Wys³any: 2013-05-15, 12:43   

sqad sprawdź czujniki ABS, u mnie jak przetarł się kabelek w jednym miałem właśnie takie objawy ->ABS/DSC raz się zapalał a raz nie, po jakimś czasie zapaliło się na stałe. Po sprawdzeniu kabelków okazało się że jeden jest przetarty - i dlatego działy się takie cuda, od naprawy mija 2gi rok (+25k km) i święty spokój wszystko dalej działa :)

jeśli pomogłem kliknij

Sqad 

Auto: Donatan 125
Pomóg³: 5 razy
Do³±czy³: 19 Lut 2012
Sk±d: --
Wys³any: 2013-05-16, 10:11   

Naprawione. Czujnik przy pedale hamulca :)

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: