Co polecacie na przĂłd?
Ja ze swoich obserwacji i doĹwiadczeĹ wiem Ĺźe tarcze i klocki TRW to pancerny dobrze hamujÄ cy zestaw. ZresztÄ pakujÄ je do audi i vw
Auto: ByĹ RX-8 HN 6-gear '05 / jest Collka TS Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lip 2012 Skąd: StÄ d
Wysłany: 2013-05-16, 22:43
Ja teraz zmienilem klocki wlasnie na TRW tak jak Ci mowilem ostatnio i jestem zadowolony. Poki co nie piszcza. No i jeszcze te przewody do wymiany i bedzie git. Tez podobny temat zalozylem o tarczach. Looknij na niego.
Auto: byĹo rx8 / e65 740d Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Mar 2013 Skąd: Olsztyn/GdaĹsk
Wysłany: 2013-05-16, 22:46
A ja ostatnio zaĹoĹźyĹem klocki TRW i przy koĹcowej fazie hamowania niestety piszcza moĹźe dlatego, Ĺźe zaĹoĹźone zostaĹy na oryginalnÄ tarcze ...
MiaĹka kupa to hamulce w rexie. Tutaj cudĂłw tarcza nie zdziaĹa i tak nie bÄdzie hamowaÄ, zmieniÄ caĹe hamulce pod koniec tego roku albo w przyszĹym wiÄc aĹź tak nie chce szaleÄ na razie.
JeĹşdziĹem na stoptechu tyle Ĺźe BBK, rĂłwnieĹź miaĹem doczynienia z taroxem bbk to stoptech lepiej dziaĹaĹ. StÄ d moja opinia
jestem przed wymianÄ tarcz i klockĂłw , zdecydowaĹem siÄ na
klocki BLACK DIAMOND PREDATOR FAST ROAD PP518
tarcze standardowe TRW
do tego bÄdÄ chciaĹ wymieniÄ przewody na ? http://allegro.pl/przewod...3228371808.html
Jest gdzieĹ temat o przewodach w oplocie. Te co dales to drogie, za 100 taniej to mozna mieÄ goodridgea, na ebay widzialem hksy i stoptechy w podobnej cenie. Ja zawsze sprawdzam ceny allegro bo z reguly jest strasznie drogo.
To dziwne, naprawdÄ. IdÄ jako pierwszy montaĹź w VW i od nowoĹci wytrzymaĹy, dosĹownie 60kkm na przodzie, w wielu autach o tarcze tyle nie wytrzymujÄ , tarcze zaĹ wymieniane byĹ przy 120tyĹ. Co do pylenia to akurat mnie to grzeje, wyznaje jak coĹ siÄ Ĺciera to musi pyliÄ
Auto: 2005 RX8
Wysłany: 2013-06-02, 19:28
Ja mam EBC Turbo Groove(nacinane, nawiercane), czerwone zaciski EBC Red Stuff i hamujÄ jak WĹCIEKNIÄTE. Po prostu rex wbija siÄ w asfalt i to nie tylko moja opinia, bo kogo nie przewioze to jest pod mega wraĹźeniem. ZERO porĂłwnania do serii. Gdybym teraz miaĹ kupowaÄ, kupiĹbym te tarcze EBC+Klocki Hawki, bo przy Redach, czasem piszczy CaĹoĹÄ zalana motulem RBF'em.
Auto: 2005 RX8
Wysłany: 2013-06-02, 19:57
Na co Ci to? Jezdzisz regularnie na torze, w zawodach?
Szkoda wydawac kase na rzeczy, ktĂłre ciÄĹźko wykorzystaÄ, chyba Ĺźe siÄ Ĺcigasz. Co do serii, to zacisk przy dobrym osprzÄcie daje rade. Zadbaj po prostu o dobry pĹyn, przewody i tarcze ktĂłre nie bÄdÄ pĹywaĹy i bÄdziesz miaĹ hamowanie jak na 4tĹoczkach