Mojemu Reksikowi wĹaĹnie stukĹo 130 tyĹ i odpukaÄ nic siÄ nie dzieje i jest ok , nie zapeszajÄ c oczywiĹcie ! Co o tym sÄ dzicie forumowicze ? Bo sĹyszaĹem od wielu leszczy ze silnik siÄ jebie po 100 tys ...
wydaje mi siÄ ze sprawy zwiÄ zane z silnikiem tutaj mogÄ byÄ ...
okon94
Auto: RX-8
Wysłany: 2013-06-08, 19:56
Jak ja lubiÄ te tematy Kolejny przykĹad na to Ĺźe moĹźna nakrÄciÄ duĹźy przebieg. Znam dwie osoby, jedna Pruszcza i jeszcze jedna, juĹź nie pamiÄtam skÄ d. Jedna to juĹź ponad 120k bez remontu. A druga to taka blondynka w czerwonym reksie. GdaĹaĹem z niÄ na stacji w Gda i zobaczyĹem Ĺźe juĹź tam widnieje prawie 200k. MĂłwiĹa Ĺźe ma go juĹź parÄ Ĺadnych lat i Ĺźadnego remontu nie byĹo.
jak jest dobrze to siÄ cieszyÄ, zobacz na hamowni ile kucy uciekĹo, pytanie za 100 punktĂłw, jak nie jesteĹ pierwszym wĹaĹcicielem to nie wiesz czy silnik nie byĹ juĹź robiony.
w ksiÄ Ĺźce serwisowej nie ma nic z tematu remontu silnika i w ogole . a swiece kable i cewki na bieĹźÄ co wymieniane i poprzedni wĹaĹciciel faktury zbieraĹ na to Bardzo mi zaleĹźy na kompresji Ĺźeby sprawdziÄ tak z ciekawoĹci
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: ĹladĂłw/Warszawa
Wysłany: 2013-06-09, 08:59
A ja zauwaĹźyĹem takÄ ciekawostkÄ, Ĺźe wiÄkszoĹÄ aut w ktĂłrych robiĹem silnik przy 100 tyĹ byĹy z 2004 roku. Ostatnio z 2006 roku dojechaĹa do 180. ByĹo kilka z duĹźym przebiegiem ale Ĺźadna z 2004 Ciekawe co CzyĹźby jakaĹ fabryczna wada tych rocznikĂłw
Auto: ByĹ RX-8 HN 6-gear '05 / jest Collka TS Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lip 2012 Skąd: StÄ d
Wysłany: 2013-06-09, 09:09
Gronek, moĹźe chodzi tutaj o wiÄkszÄ ĹwiadomoĹÄ uĹźytkownikĂłw po 2004. Albo czy nie byĹo teĹź tak,Ĺźe od 2005 Mazda prowadziĹa kilka ulepszeĹ do tego modelu typu rozrusznik?
RobertoX-8 wĹaĹnie gdzieĹ widziaĹem coĹ o tym i podobno nowszy rozrusznik mĂłgĹ trochÄ poprawiÄ ĹźywotnoĹÄ silnika
jak wiadomo sĹaby rozrusznik to musi trochÄ pokrÄciÄ a to siÄ przekĹada na to Ĺźe silnik siÄ trochÄ szybciej zuĹźywa, poniewaĹź jak kiedyĹ czytaĹem Ĺźe w tĹokowym silniku jedno odpalanie silnika uszkadza silnik tak samo jak przejechanie tysiÄ ca kilometrĂłw(co do dokĹadnej iloĹci to nie powiem dokĹadnie, ale coĹ koĹo tego pisaĹo)
MĂłj rex jest wĹaĹnie z 2004 coprawda przejechal 130 tys ale zobaczymy ile kucy uciekĹo w przyszĹym tygodniu jakos jade na robienie wydechu do firmy tuningowej z zabrza i przy okazji po zrobieniu przelotu zmierzÄ mnie na hamowni ...