siemka , czy wiecie gdzie w Polsce był montowany gaz w rx8 bo mi w białymstoku nigdzie niechcha założyc ;o ?
i jeszcze inne pytanko , mam juz najechane 110 000 tys , silniczek sprawuje się niby idealnie , slyszalem ze po 130 silnik sie sypie i wymaga remontu , wiec zastanawiam sie czy ten gaz do dobry pomysł... moze mam silnik po remoncie wtedy bez wachan był wrzucił mu gaz , jak sprawdzic czy silnik miał remont :> ?
Czy i jaki, silnik miał remont to raczej nie sprawdzisz. Zbadaj kompresje będziesz wiedział na czym stoisz, jak już spada pod minimum to możesz myśleć o rewizji bo jak cos się sypnie to nie będzie co zbierać.
Co do gazu to zobacz tutaj moĹĽe coĹ› znajdziesz dla siebie
http://www.rxklub.pl/rxforum/viewforum.php?f=52
Z tego co widać po forum gaz raczej strasznie negatywnie nie wpływa na żywotność jednostki.
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Doł±czył: 30 Lis 2011 Sk±d: ĹšladĂłw/Warszawa
Wysłany: 2013-10-01, 20:48
W Warszawie w energy gaz polska zakładali i ponoć daje radę... z remontem jak z paskiem rozrządu... powinno się wymienić przy np. 60 tysiach.. Oczywiście można się cieszyć że bez wymiany dojechał do 100 tysi ale jak pęknie to koszta w górę idą
Jak odpala spoko i kompresję trzyma to nie ma powodu do większych zmartwień. Jednak czysty silnik będzie do końca kompre trzymał aż np apex wytrze się za bardzo i wypadnie z gniazda A wtedy sałatka