ZachÄcony przez Was na spocie naskrobiÄ coĹ o mojej Czarnej Torpedzie.
Rx rocznik 2008 wersja 40th Anniversary, czyli
- 231KM czyli hajpaĹer
- zawieszenie Bilstein (takie jak byĹo montowane w tej wersji, ale dokĹadnie nikt nie potrafi powiedzieÄ jakie )
- niebieskawe ĹwiatĹa przecimgielne,
- siedzenia skĂłra plus jasna alcantara,
- okolicznoĹciowe plakietki na bĹotnikach,
i to by byĹo na tyle jeĹli chodzi o róşnice w stosunku do innych rexĂłw.
Na chwilÄ obecnÄ samochĂłd nie jest w ogĂłle modyfikowany.
Auto kupiĹem w listopadzie 2008 roku u dealera Mazdy w Wawie z przebiegiem 8 km.
Oficjalnie jestem drugim wĹaĹcicielem.
Pierwszym byĹ jakiĹ Helmut, a caĹa sprawa rozbijaĹa siÄ o to, Ĺźe wtedy nie byĹo oficjalnej sieci dealerskiej Mazdy w Polsce, a do tego nie byĹo komu zaĹatwiÄ papierĂłw homologacyjnych na ten model na PolskÄ.
RozwiÄ zaniem tego problemu byĹo zarejestrowanie auta w Niemczech (czyli na terenie UE) To juĹź sprawÄ homologacji zaĹatwiaĹo i moĹźna byĹo taki samochĂłd rejestrowaÄ w Polsce jako drugi wĹaĹciciel.
Dziki kraj...
PóŠroku po kupnie samochodu pewien chĹopak porobiĹ bardzo fajne zdjÄcia.
Ĺťeby nie spamowaÄ zdjÄciami jeĹli ktoĹ jest zainteresowany moĹźe rzuciÄ okiem na ten link.
Tak czy siak jeĹźdĹźÄ juĹź prawie 5 i póŠroku i natrzaskaĹem okoĹo 76000 km.
Do niedawna jeĹşdziĹem na co dzieĹ, ale z dwĂłjkÄ dzieciakĂłw to juĹź lekki hardcore.
Z jednym jeszcze siÄ jakoĹ daĹo, ale trzeba byĹo w sposĂłb mistrzowski opanowaÄ pakowanie bagaĹźnika
JeĹli ktoĹ ma wÄ tpliwoĹci to taki wĂłzek
mieĹci siÄ do bagaĹźnika i wyglÄ da tak
a choinka wyglÄ da tak
No dobra, to byĹa choineczka, ale sztuka to sztuka.
PĂłki co byĹem na jednym TrackDayu z klubem MX-5 w Kielcach i juĹź prawie byĹem z Wami z Poznaniu, ale mam silne postanowienie, Ĺźe kolejnej imprezy nie odpuszczÄ.