Poprzedni temat «» Nastpny temat
Pomóżcie w wyborze zawiasu
Autor Wiadomo
ravie 

Auto: Lexus IS250
Pomg: 2 razy
Doczy: 08 Lis 2009
Skd: Iwiny
Wysany: 2014-02-20, 20:02   Pomóżcie w wyborze zawiasu

Chciałbym zmienić zawias, taki żeby było nieco niżej, a jednoocześnie nie chce czegoś twardego, ponieważ w zupełności mi odpowiada twardość oryginalnego zawiasu, a wszyscy wiemy jak to jest na naszych drogach..
Poza tym, coś mi stuka w lewym przednim nadkolu, więc wymiana zawieszenia czeka mnie wcześniej czy później.

Co moglibyście doradzić?

Póki co szukam jeszcze info na rx8club.

MATi 

Auto: RX8 High Niuter !
Pomg: 7 razy
Doczy: 07 Mar 2011
Skd: Warszawa
Wysany: 2014-02-20, 20:12   

Amorki BilsteinB6 lub B8(twardsze) i sprężyny Eibach ProKit , sam mam OEM amory i sprężyny Apex jest miękko i nisko,ale widziałbym u siebie tamten zestawy Bilstein/Eibach

Sqad 

Auto: Donatan 125
Pomg: 5 razy
Doczy: 19 Lut 2012
Skd: --
Wysany: 2014-02-20, 20:24   

...

Skorupek 

Auto: RX-8 :)
Doczy: 20 Pa 2008
Skd: Wawa
Wysany: 2014-02-20, 20:24   

A propos zawieszenia to w wersji 40th anniversary byly montowane amory Bilsteina - ktos wie jakie dokladnie?

EDIT:
poszukałem trochę i wg znawców z rx8club.com w wersji 40th anniversary montowane były amortyzatory Bilstein HD (po naszemu czyli po europejsku to są Bilstein B6)
Ostatnio zmieniony przez Skorupek 2014-06-01, 22:54, w caoci zmieniany 1 raz  

Zwirz 

Auto: Mazda RX-8 192KM
Doczy: 24 Sie 2012
Skd: Bolesławiec/Wrocław
Wysany: 2014-02-21, 10:04   

Skorupek, nie znalazłem żadnej dokładnej nazwy, jedynie tyle że były to specjalnie stworzone amory dla wersji specjalnej...

http://rx-klub.pl

Gronek 

Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :)
Pomg: 38 razy
Doczy: 30 Lis 2011
Skd: Śladów/Warszawa
Wysany: 2014-02-21, 11:17   Re: Pomóżcie w wyborze zawiasu

ravie napisa/a:
coś mi stuka w lewym przednim nadkolu, więc wymiana zawieszenia czeka mnie wcześniej czy później.

.
stabilizatory pewnie .... tu rzadko coś innego oddaje..
A w temacie sprężyn to jeżeli chodzi tylko o lekką glebę to faktycznie H&R albo Bilstein... sprężyny i seria amory..... osobiście uważam, że Bilstein są bardziej komfortowe ... miałem okazję pojeździć na jednych i drugich a także aniversary więc jakieś porównanie mam.

ravie 

Auto: Lexus IS250
Pomg: 2 razy
Doczy: 08 Lis 2009
Skd: Iwiny
Wysany: 2014-02-21, 17:35   

Dzięki za info! Zobaczę może na wiosnę przed sezonem zmienię zawias ;)

Kuba Rozpruwacz 

Auto: Rex 8
Doczy: 04 Maj 2013
Skd: Gliwice
Wysany: 2014-02-21, 23:40   

Biorąc pod uwagę jakość do ceny to najlepszy wybór to Zawieszenie gwintowane ISC . Zamowiłem je w zakupie grupowym i jak przypłynie do mnie to zdam relację czy dobry wybor ;-) Na chwile obecną wiem że paru zawodników w lidze driftingowej u nas w kraju jeżdzi na tych zawiasach ...

Sqad 

Auto: Donatan 125
Pomg: 5 razy
Doczy: 19 Lut 2012
Skd: --
Wysany: 2014-02-22, 01:27   

...

Gronek 

Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :)
Pomg: 38 razy
Doczy: 30 Lis 2011
Skd: Śladów/Warszawa
Wysany: 2014-02-22, 08:00   

Jak coś to BC mogę mieć w całkiem fajnej cenie :mrgreen:

Kuba Rozpruwacz 

Auto: Rex 8
Doczy: 04 Maj 2013
Skd: Gliwice
Wysany: 2014-02-22, 14:04   

Ja dałem 2800 za wersje Sport, regulacja gora dol ... A jak ktoś chce z regulacją pochyłu koła to taka wersja DRIFT kosztuje do naszej mazdy 3200 ;-) Ale mi wystarczy regulacja gora dol :) Jak mi przypłynie zawias zamontuje to zdam relacje na forum w temacie mojego auta .

TMsk 

Auto: RX8 TiReX
Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Gru 2011
Skd: okolice Rzeszowa
Wysany: 2014-02-24, 21:47   

ravie napisa/a:
Chciałbym zmienić zawias, taki żeby było nieco niżej, a jednoocześnie nie chce czegoś twardego
Co moglibyście doradzić?
Póki co szukam jeszcze info na rx8club.

Ravie jeśli chodzi o SPRĘŻYNY nie musisz szukać na rx8club jak to zrobiłem za CiebieW TYM TEMACIE ;) masz wszystko opisane ile mm jakie sprężyny obniżają oraz jakie twardości, do tego zdjęcia z ok30 autami o podpisami jakie sprężyny, jakie amory. W sprawie gwintu/amorów to juz musisz sam szukać i mam nadzieje że sie podzielisz info ;)
ps.U góry jest taki kafelek z lupa ;) bo już któraś osoba z kolei zakłada nowy temat i pyta się o zawias. Proponuje aby ktos podwiesił tamten albo zmienił tytuł by można było go łatwiej znaleźć

adamsud 

Auto: mazda rx-8
Pomg: 3 razy
Doczy: 06 Gru 2011
Skd: dolnośląskie
Wysany: 2014-02-24, 22:57   

TMsk napisa/a:
Ravie ...U góry jest taki kafelek z lupa ;) bo już któraś osoba z kolei zakłada nowy temat i pyta się o zawias.

Z całym szacunkiem TMsk, ale nie ucz ojca dzieci robić :-D . Ravie na tym forum "rządzi' od 5 lat. Sorry za Ot

TMsk 

Auto: RX8 TiReX
Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Gru 2011
Skd: okolice Rzeszowa
Wysany: 2014-02-25, 10:06   

adamsud napisa/a:
TMsk, ale nie ucz ojca dzieci robić :-D . Ravie na tym forum "rządzi' od 5 lat. Sorry za Ot

z całym szacunkiem adamsud ale Twój komentarz do mojej wypowiedzi odn.używania szukajki mam rozumieć, że jak ja będę szukał jakiś informacji to mam od razu pisać nowy temat? skoro wpisując frazę zawieszenie/sprężyny od razu znalazłem o tym 3-4 tematy, które to z powodzeniem można kontynuować (zwłaszcza 2 pierwsze)
http://www.rxklub.pl/rxfo...ght=zawieszenie
http://www.rxklub.pl/rxfo...ht=amortyzatory
DOCENIAM WKŁAD OSÓB KTÓRE TWORZYŁY TO FORUM, mam również na uwadze że moderatorów/adminuów jest mało, więc tym bardziej staram się nie dublować tematów bo w takim tempie to za 1-2 lata będzie tutaj bajzel.
ps.Jeśli mój tok myślenia jest błędny to wyjaśnienia proszę napisać mi na PW ;-)
SORRY ZA OTT

adamsud 

Auto: mazda rx-8
Pomg: 3 razy
Doczy: 06 Gru 2011
Skd: dolnośląskie
Wysany: 2014-02-25, 11:28   

TMsk napisa/a:
... adamsud ale Twój komentarz do mojej wypowiedzi odn.używania szukajki mam rozumieć, że jak ja będę szukał jakiś informacji to mam od razu pisać nowy temat

Błędna interpretacja TMsk. Ten komentarz znaczył tylko tyle, że doświadczony forumowicz Ravie doskonale zna funkcje "szukajki". W sprawie Twoich pozostałych argumentów - pełna zgoda.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: