Witam,mam pytanie a mianowicie takie,czy sterownik wspomagania z mazdy rx8 wersji angielskiej pasujÄ do europy?jesli ktoĹ zna temat niech odp,
[ Dodano: 2014-03-14, 11:17 ]
widzÄ Ĺźe temat wspomagania to temat Tabu
HATAK
Auto: MAZDA RX8
Wysłany: 2014-04-03, 14:12 pytanko
siemka.
niestety ja z pytaniem poniewaĹź pojawiĹ mi siÄ problem ze wspomaganiem.
wspomaganie ginie po przejechaniu kilku lub kilkudziesiÄciu metrĂłw i oczywiĹcie zapala siÄ kontrolka.
chciaĹem zapytaÄ czy masz podobnie?
Tomekk, nie wiem czy sterownik pasuje. Nie prĂłbowaĹem podmieniaÄ. Skontaktuj siÄ bezpoĹrednio z Gronkiem albo Kajakiem. Albo popatrz sobie w serwisĂłwce czy tam katalogu czÄĹci - jest na forum i z tego co pamiÄtam pokazywaĹo róşnice RHD a LHD..
HATAK, miaĹem podobnie. Poszukaj na formum, Raptor opisaĹ jak naprawiÄ usterkÄ. Ja skorzystaĹem z jego instrukcji - pomogĹo na ponad rok. Ale za drugim razem jak padĹo, to wymieniĹem wiÄ zkÄ, tzn. podmieniĹem kabelki idÄ ce od przekĹadni do wtyczki znajdujÄ cej siÄ pod "pasem przednim". UciÄ Ĺem wtyczki (tÄ przy przekĹadni zostawiĹem a tÄ pod pasem wywaliĹem) i zalutowaĹem nowe kable (chyba 3 sztuki) i dziaĹaĹo nastÄpny rok. Nie kupowaĹem nowej wiÄ zki
koledzy a ja zrobiĹem kompletnÄ przekĹadkÄ z anglii na europÄ i na tym problemie stanÄ Ĺem,jak znajdÄ trochÄ wiÄcej czasu Ĺźeby pogrzebaÄ w mojej Rx to z pewnoĹciÄ zadzwoniÄ do ludzi o ktĂłrej wyĹźej mowa,Pozdrawiam
[ Dodano: 2014-04-15, 14:30 ]
Jak by ktoĹ pytaĹ to sterownik wspomagania pasuje RHD do LHD i odwrotnie POzdrawiam