yakuza92
Auto: Accord CL9
Wysłany: 2014-03-25, 16:39 ReX - Kompresja
Siemanes, jestem ĹwieĹźakiem na forum lecz w temacie siedze pare lat przymierzam sie do kupna ReXa, i tu pojawia sie pytanie jaka jest prawidĹowa kompresja na kaĹźde komorze? (PSI/Bar) z tego co ogarnÄ Ĺem dobra kompresja Ĺwiadczy o dobrym stanie uszczelek i ĹźywotnoĹci a na tym najbardziej mi zaleĹźy. Pozdrawiam!!
Witam Ziomala. Kompresja im wyĹźsza, tym lepsza. Minimalna to w granicach 5,9-6. Masz na forum tabelÄ z wynikiem kompresji w zaleĹźnoĹci od prÄdkoĹci obrotĂłw silnika.
tabela
T siÄ siÄ hcl zgraliĹmy w czasie
_________________ Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez adamsud 2014-03-25, 16:56, w całości zmieniany 1 raz
Auto: RX-8 Black 2006
Wysłany: 2014-03-25, 16:54
Pierwsza tabela z naszego forum
Druga z forum rx8club.com.
TroszkÄ siÄ róşniÄ tak wiÄc dopytaj kajaka lub gronka, ktĂłra jest bardziej trafna.
yakuza92
Auto: Accord CL9
Wysłany: 2014-03-25, 17:12
DziÄkuweczka teraz tylko znaleĹşÄ dobry serwis albo warsztat gdzie dokĹadnie to zmierzÄ . MoĹźe macie jeszcze jakieĹ wskazĂłwki co do kupna?? czym siÄ kierowaÄ oprĂłcz kompresji
Poczytaj forum... KaĹźdy nowy uĹźytkownik rejestruje siÄ i zadaje to samo pytanie chcÄ c Ĺźeby podaÄ mu wszystko jak na tacy. Ja przed kupnem RX8 spÄdziĹem na forum ze 3 dobre miesiÄ ce Ĺźeby siÄ dowiedzieÄ to i owo o tym aucie.
No widzisz Kajak, w ten sposĂłb straciĹeĹ szansÄ poznania ciekawego czĹowieka, czyli mnie . Mieszkam pod Lubinem. Co za ciekawÄ furÄ znalazĹeĹ w tych okolicach?
Z racji tego, Ĺźe jutro rano jadÄ do Niemiec w celach sĹuĹźbowych na spotkanie z klientem to bÄdÄ po drodze oglÄ daĹ dwa auta w SĹupcy i jedne teĹź gdzieĹ tam obok. O ile budÄ, zawias itp to sobie sprawdzÄ bo to robiĹem wiele razy ale chce zmierzyÄ kompresje ... sam :D ... mechanik ze mnie Ĺźaden ... ale miernik mogÄ zabraÄ od znajomego ... tylko czy to ma sens bez OBD i kompa ? Niestety tego nie ogarnÄ do jutra ani siÄ tego nie nauczÄ obsĹugiwaÄ . Jak jest sens to na co dokĹadnie zwrĂłciÄ uwagÄ ... takie Ĺopatologiczne know how potrzebne mi. ChciaĹem siÄ umawiac ze specami z forum na oglÄdziny ale robiÄ trasÄ i mam po drodze wiÄc podjadÄ na szybko.