pedro
Auto: ford
Wysłany: 2014-06-12, 15:38 kupno rexa
Witam!
Na poczÄ tku przywitanie. No wĹaĹnie. Mam zamiar dokonaÄ zakupy Mazdy Rx8. Od razu dodam jestem nowy na forum zatem proszÄ o wyrozumiaĹoĹÄ. IloĹÄ pieniÄ ĹźkĂłw jakie moge przeznaczyÄ na zakup nowego samochodu jest zaleĹźna od tego za ile sprzedam stary. Mam na stanie forda focusa 1.6 mk2. ChciaĹbym zapytaÄ forumowiczĂłw na co zwracaÄ uwagÄ przy kupnie. PrzeglÄ daĹem fora i znalazĹem oczywiĹcie sztandarowe pozycje takie jak kompresja, czy nie bity, jak lakier na nadolach, olej etc.
Od jakiegoĹ czasu przeglÄ dam fora aukcyjne w poszukiwaniu rx8. MoĹźe ktoĹ z was obecnie sprzedaje swĂłj model lub pomoĹźe mi w znalezieniu czegoĹ wartego uwagi. Od razu dodam Ĺźe interesujÄ mnie modele do 25 tysiÄcy zĹotych, trochÄ zostawiam na ewentualne wymiany po kupnie czy drobne naprawy.
Co sÄ dzicie o tym modelu, niski przebieg, z USA, fajnie, Ĺźe ma szyberdach- wiÄcej ĹwiatĹa w Ĺrodku auta, kolor ok, cena wydaje mi siÄ takĹźe atrakcyjna.
Auto: RX8 High Niuter ! Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Mar 2011 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-06-12, 16:10
Podejrzanie czysto pod maskÄ jest te przewody plastiki wyglÄ dajÄ na mega ĹwieĹźe , ale z prawej strony przy kielichu takie dziwne coĹ jest jakby rdza czy coĹ ja tego nie mam u siebie...
pedro napisał/a:
interesujÄ mnie modele do 25 tysiÄcy zĹotych,
dozbieraj trochÄ jeszcze to Ci puszczÄ mojÄ
_________________ High Niuter
pedro
Wysłany: 2014-06-12, 16:39
teĹź sie zastanawiaĹem dlaczego duĹźo elementĂłw aĹź bĹyszczy!?
MATi, TwĂłj rexik piÄknie siÄ prezentuje!
najpierw musze upchnÄ Ä focusika, Ĺźeby myĹleÄ nad konkretnÄ cenÄ , ktĂłra bÄde dysponowaÄ ale wole juĹź dziĹ zaczÄ Ä siÄ rozglÄ dac
Auto: RX8 High Niuter ! Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Mar 2011 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-06-12, 19:05
pytaĹem z ciekawoĹci
_________________ High Niuter
pedro
Wysłany: 2014-06-12, 19:06
ta kompresja to tak na styk no i nie wiadomo na jakich obrotach. moĹźna gdzieĹ obejrzeÄ zdjÄcia tej furki ? to jest HP? pukana? jaki przebieg? jakie wyposaĹźenie z nawi czy bez? na szyber to chyba szans nie ma
Auto: 2004 Rx-8 k24a3
Wysłany: 2014-06-13, 00:50 Re: kupno rexa
pedro napisał/a:
...
Co sÄ dzicie o tym modelu, niski przebieg, z USA, fajnie, Ĺźe ma szyberdach- wiÄcej ĹwiatĹa w Ĺrodku auta, kolor ok, cena wydaje mi siÄ takĹźe atrakcyjna.
Spytaj o VIN, moĹźe wujek google coĹ o tej taczce powie.
KajaK napisał/a:
pedro, Jak chcesz to mam auto z 2004r ĹwieĹźo zrobine nadkola. Nowe sprzÄgĹo kable cewki Ĺwiece tarcze klocki i akumulator. Auto jest po forumowiczu. Zadbane i jeĹźdĹźone z gĹowÄ . Kolor niebieski czarne skĂłry kompresja na poziomie 7,5-8 bar.
[ Dodano: 2014-06-12, 17:57 ]
Chcemy za nie dokĹadnie tyle ile masz
HP czy LP?
To czekamy na wiÄcej info i zdjÄcia.
pedro
Wysłany: 2014-06-13, 09:24
oj trzymajÄ siÄ te Ĺźarty jak by kompresja byĹa zmierzona to moglbym sie zastanawiac a te 100kkm przejechane tez rodzÄ pewne wÄ tpliwosci ile to autko jeszcze pociÄ gnie.
mozesz napisac po ile u Ciebie chodza te z nizszymi przebiegami i jak sprawuja sie mechanicznie? na razie to pytam, rozgladam sie. jeszcze nie bede pojezdzal bo nie sprzedalem pierwszego autka ale jesli to zrobie to bym sie tam do Ciebie wybraĹ
i prosimy o zdjÄcia
[ Dodano: 2014-06-13, 09:51 ]
odpisaĹ mi ten goĹciu, ktĂłry wystawia rexa o tego:
http://allegro.pl/show_item.php?item=4301570912
twierdzi, Ĺźe kompresja w zeszlym roku robiona na poziomie 7,5 bara z przebiegiem 20kkm. ciekawe jak mierzona kompresja?
dostalem takze informacje ze wgniĂłtĹ tylny zderzak przy parkowaniu, ile kosztuje wyklepanie, jakoĹ z 500 za czÄĹÄ?
pedro
Wysłany: 2014-06-14, 11:33
Cytat:
Wersja HP, bez wypadek przebieg okoĹo 100kkm.
tu wspomniales ze nalatana stĂłwka
jak bedzie wiadoma kompresja to poprosze o informacje
jakies moze zdjecia wrzucisz?
pedro
Wysłany: 2014-06-16, 07:44
KajaK, zdzwonimy siÄ jakos w tygodniu, mam czas, kwestia dogadania