Wysłany: 2014-06-23, 20:12 Niefabryczna zmieniarka do Rx-8
Witam padĹa zmieniarka w moim rexie i zastanawiam sie nad kupnem takiej http://allegro.pl/new-zmi...4311013750.html
. Kupno takiej zmieniarki mysle ze zalatwilo by problem z ciagĹym padaniem oryginalnych a dodatkowo ta ma jeszcze slot na karte usb i auxa. No i cena bardzo przystÄpna. Ktos ma moze taka u siebie i moze sie wypowiedzieÄ czy warto czy nie?
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: ĹladĂłw/Warszawa
Wysłany: 2014-06-23, 20:23
Masa ludzi to ma ... jakoĹÄ dĹşwiÄku nie powala no i trzeba montowaÄ w schowku a nie w podĹokietniku. ZwrĂłÄ uwagÄ przy montaĹźu jak masÄ do karoserii przykrÄciÄ Ĺźeby nie szumiaĹo jak gĹupie. W instrukcji jest napisane. No i dobrze jest jeszcze samo radio zmasowaÄ do karoserii. Ale bardzo fajne i nie drogie rozwiÄ zanie
super bardzo mnie tym ucieszyĹes bo myslalem ze to jakis szajs i ze zostane zaraz skarcony A jeszcze jedno na schemacie w aukcji jest narysowany jakis przeĹÄ cznik mp3/cdc. Nic mi to nie mowi. Jest to cos w zestawie czy w aucie to gdzies bedzie? Czy moze musze dokupic? Glupio tak pytac ale jestm zielony w tych sprawach :D
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: ĹladĂłw/Warszawa
Wysłany: 2014-06-23, 20:30
To jest jeĹźeli masz podĹÄ czonÄ jeszcze normalnÄ zmieniarkÄ CD. Wtedy przeĹÄ czasz albo na zmieniarkÄ CD ( CD Changer czyli CDC) albo na tÄ MP3 ... nie ma tego w zestawie
[ Dodano: 2014-06-23, 20:31 ]
Poszukaj jeszcze takiej wersji z bluetooth. jest na Alledrogo
Spoko czylli jako Ĺźe stara ogrinalna zmieniare mam do smieci wiec nie bede potrzebowal zadnego przelacznika. A co do bluetoth i nie wiadomo jeszcze czego to roznica bedzie napewno w cenie ale czy w jakosci dzwiÄku? Bo 259zl jest bardzo kuszacÄ cena a zwykle usb spelnia moje oczekiwania
Wysłany: 2014-06-23, 20:42
Ten przeĹÄ cznik dotyczy dodatkowej zmieniarki zewnÄtrznej. Nooo moĹźe byÄ tak, Ĺźe bÄdziesz sĹyszaĹ takie Äwierkanie w gĹoĹnikach jak adapter bÄdzie czytaĹ dane ale idzie wyrobiÄ. SzaĹu nie ma ale za te pieniÄ dze sĹuchasz czego chcesz.
http://allegro.pl/zmienia...4303770148.html
Przez bluetooth telefon poĹÄ czysz
Wysłany: 2014-06-23, 21:02
bosper, Do usĹug ... WidzÄ, Ĺźe jesteĹ ĹwieĹźo zarejestrowany.. PowitaÄ powitaÄ.. Na przyszĹoĹÄ proĹba Ĺźeby troszkÄ uĹźyÄ opcji szukaj bo potem jest 1000000 tematĂłw
http://www.rxklub.pl/rxfo...3&highlight=mp3
Tu moĹźesz wiÄcej poczytaÄ na temat zmieniarki
Faktycznie jest nawet byĹem w tym temacie ale linki juz wygasly i nie bylem pewien czy o tym jest tu mowa. Dzieki nastepnym razem bede szukaĹ dokĹadniej zanim zapytam
[ Dodano: 2014-06-23, 21:50 ]
Kurcze wyczytaĹem jeszcze ze te adaptery nie obsĹugujÄ radia z oprogramowaniem 10.1 a ja wĹasnie takie mam ;/ Sa jakies adaptery ktore wspĂłĹpracuja z tÄ wersjÄ oprogramowania czy trzeba zmieniac to oprogramowanie? O ile sie da nie znam sie naprawde :D
Wysłany: 2014-06-23, 21:59
Z oprogramowaniem moĹźe byÄ ciÄĹźko. Jedno co Ci powiem to unikaj zmiany radia. Jak juĹź zmieniasz to pilnuj Ĺźeby byĹo na pewno EU (jak masz EU) i jak masz auto klimÄ to radio ma byÄ wĹaĹnie od takiej i to samo z "rÄcznÄ klimÄ " .. Jak nie to nie bÄdzie dziaĹaÄ ustawienie temperatury nawiewu. Nie jestem pewien czy ta sama akcja nie bÄdzie jak siÄ zmieni oprogramowanie.
Auto: RX8 High Niuter ! Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Mar 2011 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-06-23, 22:01
ja mam tego Yatour'a i dziaĹa Ĺwietnie , uĹźywam wĹaĹciwie tylko jej przez usb albo aux in'a mi nic nie szumi a jakoĹÄ dĹşwiÄku jest ok , melomanem nie jestem , ale z tego co zauwaĹźyĹem nie z kaĹźdym usb chce wspĂłĹgraÄ
Auto: RX8 High Niuter ! Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Mar 2011 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-06-23, 22:12
no z niektĂłrymi nie bangla , nie wiem czy da siÄ to obejĹÄ , chyba najĹatwiej zmieniÄ radio z innym softem i wtedy podpiÄ Ä,ktoĹ juĹź to chyba robiĹ na forum