Witam
Jestem zdecydowany na kupno Mazdy Rx8. WidziaĹem juĹź takie dwa autka. ChciaĹbym siÄ dowiedzieÄ na co oprĂłcz kompresji zwrĂłciÄ uwagÄ? Dodatkowo jestem przekonany Ĺźe przy kupnie biorÄ taki samochĂłd do ASO Mazdy na kompleksowy przeglÄ d. ChciaĹbym zapytaÄ o jednÄ rzecz ktĂłra mnie ciekawi. Przy obu mazdach ktĂłre widziaĹem, przy puszczaniu sprzÄgĹa, mniej wiÄcej w poĹowie pojawiaĹ siÄ inny dĹşwiÄk . Czy te mazdy tak majÄ czy w obu byĹo juĹź coĹ do wymiany? Z gĂłry dziÄkuje za pomoc.
Pozdrawiam
Cezar77
Auto: RX-8 192KM Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Maj 2014 Skąd: PiastĂłw
Wysłany: 2014-08-30, 12:26
A co znaczy inny dĹşwiÄk? jeĹźeli takie maĹe klekotanie, to moĹźe byÄ to ĹoĹźysko oporowe
MĂłwisz o skrzyni? Jak skrzynia szumi to nieutrudnia to wczasie jazdy bo jej nie sĹychaÄ prawie wcale. Silnik zagĹusza /szum kóŠitp. . Najbardziej to sĹychaÄ na postoju na luzie przy otwartych oknach.
Skrzynia bÄdzie coraz gĹoĹniejsza i w koĹcu zmielÄ siÄ ĹoĹźyska. JezdziĹem z haĹasujÄ cymi ĹoĹźyskami 5 tys. i byĹo coraz gĹoĹniejszy szum.
w sumie sam jestem ciekaw ile tak moĹźna jeĹşdziÄ, bo jak kupowaĹem swoja to rĂłwnieĹź szumiaĹo.
nie chce zaĹmiecaÄ tematu wiÄc wrzucam tutaj http://www.rxklub.pl/rxfo...p?p=46977#46977
_________________ Nie jestem mechanikiem,wiÄc moje wypowiedzi nie muszÄ byÄ fachowe. Ale wiem, Ĺźe RX8 zapierdziela jak dziki TiReX
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: ĹladĂłw/Warszawa
Wysłany: 2014-08-31, 13:32
WaĹ nie a Ĺźadnych podpĂłr ani ĹoĹźysk. HaĹas pewnie siÄ niesie po belce lub karoserii lub jak napisaĹeĹ maleĹki, po wale. waĹ jest pusty w Ĺrodku wiÄc pewnie tak jest. Te ĹoĹźyska tak szumiÄ i w sumie to moĹźna z tym lataÄ. OsobiĹcie czekam na kilka przyĹźÄ dĂłw serwisowych i ofertÄ z kilku firm produkujÄ cych ĹoĹźyska. Trzeba siÄ chyba zabraÄ za te skrzynie bo niedĹugo siÄ skoĹczÄ i na alledrogo
Auto: Mazda RX8 / Volvo S60 2.4 Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Maj 2013 Skąd: BiaĹa Podlaska
Wysłany: 2014-08-31, 16:15
U mnie szumiaĹo w ten sposĂłb od kiedy kupiĹem Rex'a, przejeĹşdziĹem prawie 7kkm, dopĂłki przy wymianie silnika nie zostaĹa wrzucona nowa skrzynia i sprzÄgĹo
Teraz teĹź jest to minimalnie sĹyszalne, chociaĹź zdecydowanie duuuĹźo mniej.