Czy jest możliwość przerobienia klimatyzacji manualnej na automatyczną. Moja mazda jest sprowadzona z USA. W Polsce zakupiłem radio z pojazdu europejskiego. Nie zwróciłem jednak uwagi na różnice w sterowaniu nawiewami i temperaturą. Jest możliwość przerobienia mazdy bądź polaczenia w jakiś sposób tych dwóch paneli? W razie potrzeby mogę wstawić zdjęcia co do sposoby podłączenia.
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomg: 38 razy Doczy: 30 Lis 2011 Skd: Śladów/Warszawa
Wysany: 2014-11-26, 08:32
Matek2100, jak w radiu zamienisz panele klimy to nie będzie działało ciepło - zimno.. przerobienie tegoto praktycznie zerwanie deski i wymiana połowy czujników i wiązki. .
Odświeżając trochę temat ostatnio miałem trochę więcej czasu (wróciłem do PL na pare dni) więc od razu zabrałem się do oględzin mojej madzi. Skompletowałem wszystkie części potrzebne do przerobienia klimatyzacji części i zabrałem się do roboty. Ze wszystkim praktycznie się uporałem jednak jedna rzecz mnie przerosła. W manualnej klimatyzacji do sterowania prędkością nawiewu były oddzielne kable które po założeniu nowego radia nie mają miejsca na podpięcie. Sterowanie w automatycznej klimie nie działa. Moje pytanie jest takie jak podłączyć te kable aby sterowanie automatyczne działało ?
tak wygląda kostka która była podpięta do manualnego sterowania nawiewami
Czarny kabel jest prądowy. Łącząc go z każdym kolejnym załącza się różny poziom intensywności dmuchawy.
A to kostka podpięta z tyłu radia