Witam,
w końcu zdecydowałem się przedstawić moją RX 8 Może nie jest idealna, ale moja- i to najważniejsze!
Auto sprowadzone ze Stanów, rok produkcji 2005 (pierwsza rejestracja 2006). Samochód sprawia mi radość od ponad dwóch lat. Jest to model High Power. Wersja wyposażenia jest całkiem bogata:
-szyberdach
-skórzana czarna tapicerka
-elektrycznie regulowany fotel kierowcy
-podgrzewane fotele przednie
-tempomat
-ksenony
-audio Bose i tym podobne
W ciągu tych dwóch lat zmieniłem parę rzeczy:
-wymiana układu zapłonowego
-założenie catback Toyosports
-wymiana lamp amerykańskich na europejskie
-skrzela oraz trójkąt w przedni zderzak
-tylne tarcze hamulcowe TurboGroove + klocki RedStuff
-amortyzatory gazowe Kayaba
-lekkie kolo zamachowe MazdaSpeed
oraz kilka innych mniej ciekawych
Rex cały czas jeździ i nabija kilometrów. Aktualnie mam przejechane ok 109 tys. Od początku silnik nie sprawia mi problemów i mimo przebiegu dalej "pali na dotyk" jak można wyczytać w wielu ogłoszeniach na otomoto
W planach ewentualnych jest założenie spoilera, który leży i kurzy się w garażu. Być może wymienię też poduszki silnika i kupię jakieś fajne felgi, ale to na pewno nie w tym roku
Pozdro
Chciałem wstawić zdjecia bezpośrednio na forum, ale nie chciało ich wyswietlać zdj1 zdj2 zdj3 zdj4
Dexell- najszybszy gołąb, jakiego znalazłem leci do Cb z Wynagrodzeniem:p
Mike- kolo wpadło, ale auto odebrałem dopiero wczoraj, wiec na razie ciężko mi ocenic. Na pewno jest inaczej no i lepiej się wkreca na obroty, trzeba przyznać z tym, że mam wrażenie, że trochę wolniej idzie na wysokich obrotach, ale może tylko mi się tak wydaje, bo trochę ślisko wczoraj było jak testowalem :p
Dzisiaj spotkała mnie taka sytuacja, że z jednej strony odpadła mi osłona katalizatora i zwisa, szorujac po ziemi prowizorycznie ją zaczepilem, ale wiem, że długo nie wytrzyma. Teraz pytanie co lepiej zrobić? Kilka propozycji :
-urwać całą osłonę
-kupić używany katalizator na alledrogo
-wrzucić dekat toyosports - jak wtedy z sondami?
Pozdro
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: Śladów/Warszawa
Wysłany: 2015-05-25, 22:34
na stanie nie mam ... można sprowadzić toyo .. ewentualnie ma używany katalizator wolf racing jeżeli zależy ci na ekologii albo oryginalny w bdb stanie po 30 tyś. km.
Jak będziesz zaintereowany to pisz na maila
tomek@rotaryengines.pl
Eeee... Jak zdejmiemy osłonę kata to się nic nie stanie ? Śmiem wątpić;) Chyba nie jest tam dla picu.
Ja bym pożaru auta nie ryzykował dla modyfikacji, która nic nie daje