Najwyższy czas pokazać moje maleństwo. Ciężko znaleść czas aby cokolwiek napisać na forum ale niedziela to dzień nudów więc jest chwila na opisanie mojej Madzi.
Model: Mazda RX-8
Rocznik: 2006
Miejsce Produkcji: Japan
Moc: 231HP
System Audio: Bose
Plany:
- Wywalenie kata na strumienice Toyosport.
- Zmiana Mapy
- Renowacja oryginalnych felg
- Odświeżenie lakieru
- Zakup nowych opon Yokohama Parada
- I pewnie kilka innych rzeczy ale do tego kiedyś dojdziemy
Kilka fotek:
Co do planów to niektóre już zrealizowane ale jak mówię piszę z opóźnieniem. Na tą chwilę czekam aż przyjedzie do mnie strumienica ponieważ katalizator jest bardziej zapchany niż pojemnik w moim odkurzaczu. Wywalony został oryginalny dolot powietrza a jego miejsce wszedł K&N Typhoon.
Rzeczy które mam już za sobą:
- Pomalowanie zacisków hamulcowych na żółto
- Wymiana hamulców [komplet]
- Wymiana oleju i filtra oleju
- Odświeżenie lakieru, maska pomalowana na czarno, została tylko klapa do lakierowania
- Wgranie nowej mapy do komputera
- Wymiana kompletnego zapłonu [cewki, kable, świece]
- Wymiana płynu chłodniczego
- Wyczyszczenie specjalnym preparatem wyrównawczy [ikona czujnika przestała świecić]
- Wymiana łączników stabilizatora
- Wymiana oleju w skrzyni i dyfrze
To na razie byłoby na tyle. Chętnie usłyszę za i przeciw.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez ShogunToyo 2015-03-29, 15:09, w całości zmieniany 1 raz
Do tego na spokojnie dojdziemy.
Na tą chwilę czeka mnie założenie strumienicy, wyczyszczenie rozrusznika, wymiana gum stabilizatora przód i tył, zniwelowanie pisku tarczy przy wolnej jeździe. Także podwozie czeka niech tylko przeysłka dojdzie.
P.S. @Gronek, nie kolega. Ktoś bardziej spokrewniony
To nie to @Gronek. Na 100% obstawiam że to tłoczek. Była kiedyś akcja serwisowa na to w RX8. Ale samemu idzie to zrobić w 15 minut. Roboty tyle co z parującym kloszem z tyłu. Żadna filozofia.