Wysłany: 2015-03-31, 16:19 Wymiana silnika na nowy
Witajcie, niedĹugo bÄdÄ przekĹadaÄ silnik w rexie a pĂłki co zbieram graty Ĺźeby wszystko zrobiÄ jednorazowo i tu pytanie do Was. Na co zwrĂłciÄ uwagÄ, co przydaĹoby siÄ wymieniÄ wraz z montaĹźem silnika? Wiadomo, filtr, pĹyny. Pod maskÄ wpadnÄ teĹź nowe cewki, kable i Ĺwiece.
UdaĹo mi siÄ teĹź zdobyÄ rozrusznik nowszego typu, co prawda uĹźywany ale za dobre pieniÄ dze.
OczywistÄ rzeczÄ jest, Ĺźe moĹźna wymieniÄ wszystko jak hajsik jest ale nie o to tu chodzi. Mam zamiar zakupiÄ poduszki pod silnik u naszego kolegi z forum. Ale co jeszcze? ChĹodnice oleju? Wiem, Ĺźe sÄ trudno dostÄpne i pewnie drogie. Chodzi mi teĹź po gĹowie wymiana kolektora i od razu usuniÄcie kata. Wszelkie opinie mile widziane
rocznik auta 2005, przebieg 134000, wersja 192 KM, mazda kupowana byĹa z myĹlÄ o swapie ale odpuĹciĹem temat i miaĹem remontowac silnik ale trafil sie do kupienia nowy.