Auto: RX8 :D Pomóg³: 1 raz Do³±czy³: 03 Gru 2013 Sk±d: Warszawa
Wys³any: 2015-07-10, 11:23
Przejechałem parę razy trasę Warszawa <-> Genewa, różnymi autami. Zawsze wysiadałem zmasakrowany, ale po podróży Madzią zmęczony byłem tylko psychicznie. W tych fotelach moje plecy wypoczywają :D
Kilka razy w roku pokonuję trasę Poznań Stavanger ok 1200 km na kołach fotel kierowcy oferuje
bardzo dobry komfort jazdy ,miałem okazję podróżować na tylnych siedzeniach również są w po-
rządku choć odcinki jakie na nich pokonałem sa niewielkie nie wiecej niż 300 km jednorazowo .
Pasażerowie którzy ze mną podróżowali wsiadali do auta pełni obaw o jakiść podróży i byli mile zaskoczeni komfortem jaki oferuje RX8 . Miałem okazję przetestować auto na drodze RV 44
pomiędzy Stavanger a Kristiansand na odcinku okołó 50 kilometrów fantastycznie trudna technicznie trasa pełna zakrętów ,wzniesień i zjazdów , fotel kierowcy spisał sie fantastycznie
oferując pewną i wygodną pozycje podczas kręcenia kierownicą . Syn zastanawia sie nad przekładką foteli do swojej MX5
_________________ ,, ..., gdyby Bóg preferował przedni napęd to chodzilibyśmy na rękach".
spacja
Auto: RX8
Do³±czy³: 31 Maj 2015 Sk±d: WrocÅ‚aw
Wys³any: 2015-07-10, 22:58
No Ja właśnie zastanawiam się na przesiadkę z foteli SportSize na RX8. Fajne design i obawiam się o wygodę jedynie. Bo na tych Sportach, nie odczuwam zmęczenia, Mercedesowkie są wygodne, ale mimo to, po dłuższych trasach odczuwa się w krzyżu. BMW jednak ma wygodne, ale podobają mi się z RX8. Dziękuje wszystkim tutaj za podzielenie się opinią.
Auto: ByÅ‚ RX-8 HN 6-gear '05 / jest Collka TS Pomóg³: 4 razy Do³±czy³: 02 Lip 2012 Sk±d: StÄ…d
Wys³any: 2015-07-11, 09:31
Zależy od wzrostu osoby, jeśli jesteś wzrostu powyżej 1,85 to o komforcie możesz zapomnieć na odcinku od 300 km. Siedzisko jest dość krótkie, nisko osadzone, więc uda są praktycznie cały czas w górze. Jest co prawda dużo ustawień w elektrycznych fotelach ale dla mnie, który ma dokładnie 1,85 było ciężko dobrać coś komfortowego. Ja ciężko znosiłem 400 km jadąc nad morze, ale myślę, że można to wybaczyć Rexowi
Auto: rx-8 k20a3, mazda 6 '02 kombi Pomóg³: 1 raz Do³±czy³: 01 Mar 2015 Sk±d: Olsztyn
Wys³any: 2015-07-11, 20:34
Ja mam 196cm i powiem szczerze, że średnio komfortowo mi się siedzi... Szczególnie, że muszę wypośrodkować opuszczenie/podniesienie tylnej części siedziska tak, że gdy unoszę je wyżej - szoruję głową o podsufitkę, a gdy z kolei opuszczę, to kręgosłup mi pęka z niewygody... Także ustawiłem gdzieś tam na złoty środek i jest mniej więcej git... Choć jak na razie przejechałem jednorazowo "tylko" 250km więc nie za dużo...
Mimo to jednak komfort psychiczny i duma przyćmiewa gdzieś te obolałe plecy
Auto: RX8, S6C4, Orion VR6II, F500 Pomóg³: 15 razy Do³±czy³: 23 Mar 2009 Sk±d: Strzyżów / MiÅ‚ocin
Wys³any: 2015-07-13, 11:45
Mam 200cm wzrostu i dużo lepiej znoszę trasę w RX-8 niż w dupowozie którym jest AUDI. Jest taki mały trik dzięki któremu możemy obniżyć siedzisko bardzij niż pozwala na to regulacja:
mi niestety nie udało się jeszcze znaleźć odpowiedniego położenia, aby mnie nie bolałby plecy po dłuższej trasie
nie wiem czy to wina siedziska, ale jeździłem już góra i dół czy pompki na lędźwia
_________________ Nie jestem mechanikiem,więc moje wypowiedzi nie muszą być fachowe. Ale wiem, że RX8 zapierdziela jak dziki TiReX
spacja
Auto: RX8
Do³±czy³: 31 Maj 2015 Sk±d: WrocÅ‚aw
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach