Witajcie!
Po kilku miesiącach wreszcie znalazłem czas aby przedstawić moją siódemkę. Samochód jest z 1981 roku, w świetnym stanie technicznym, właśnie taki jakiego szukałem juz prawie od roku. W całości w serii no może z wyjątkiem CD. Wypatrzony na obczyznie pod Hamburgiem odkupiony od miłośnika marki. Resztę niech opowiedzą zdjęcia. Zapraszam.
Przed zakupem, zdjęcia od poprzedniego właściciela
... w tle renezis
serce pracuje równo mimo wieku
nie mogło być innaczej - ładujemy
laweta była równie wiekowa jak ładunek
już w nowym domu po pierwszej toalecie
klasyczny środek
Więcej fotek znajdziecie T U T A J
Auto: Mazda RX-7 FC Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Wrz 2008 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-01-15, 18:56
Egzemplarz naprawdę robi wrażenie, wygląda na bardzo, bardzo zadbanego. Pochwal się jaki to ma przebieg. Zdjęc już trochę jest, to teraz napisz coś więcej!
Czy to jest wersja na USA? Może mi się tylko zdaje, ale ona ma miejsce na małą rejstrację?
Wersja europejska z okresu przejściowego pomiędzy liftingiem, stąd z zewnątrz wygląda jak po a wewnątrz jak przed zmianami. Przebieg to całe 85000 km niedługo stuknie (autentyczny). Auto jest zupełnie seryjne i takim pozostanie, mam nadzieję że przetrwa zimę bo bardzo mi jej szkoda jak muszę ją wyciągać na taką pogodę. Felgi są po renowacji stąd ten dziwny kolor, wykonanie tego jest dobrej jakości ale lepiej by wyglądały gdyby były polerowane. Może da się to jeszcze od restaurować, zobaczymy. Frajda z jazdy jest niesamowita, jak to wankel robi sporo hałasu gdy już się wkręci na swoje obroty.
yarrozyasla, yarrozyasla, Witam.
Poszukuję schematu lub informacji który z przewodów (jaki kolor) idzie do czujnika cśnienia oleju w rx7 moja jest z 84 roku.... jak jesteś w stanie mi pomoc będę wdzięczny...
Pozdrawiam
Tomek