Wysłany: 2011-01-07, 15:16 N3H1 FILMIKI Z problemem edit.14.01.2011
Witam
pisze po raz kolejny z podobnym tematem bo z moim problem nie uporalem sie do dziĹ
a mianowicie .. jak u wiekszosci kolegow problem polega na tym ze auto na zimnym silniku kreci kilka sekund i ladnie zapala natomiast na rozgrzanym silniku jest problem bo krece ,krece i nic (za ktoryms tam razem dygnie wkoncu)
denerwujace to jest
z tego co przesledzilem na forum jest to rozrusznik ale czy aby napewno ???
dzis z ciekawosci odkrecilem ten ze rozrusznik dla sprawdzenia symbolu i jest N3H1,
wersja USA 231 koni 6 biegĂłw,2004r , (a jaki powinien byc po akcji serwisowej mazdy)
moze mi ktos troche wytlumaczyc ten temat ???
i mam prosbe ,jesli jest to rozrusznik czy ktos wie skad takiego wziasc?? oczywiscie oprocz ASO
na ebayu konta nie mam moze mi ktos pomoze i zamowiĹ by dla mnie za drobna prowizja:):) byĹ bym niezmiernie wdzieczny
nie mam juz sil na to ,za kazdym razem jak zgasze to musze czekac az auto ostygnie
wiem ze podobnych tematow na forum jest duzoo ,przesledzilem wszystkie ale i tak nie wiem co dalej robic
pozdrawiam i mam nadzieje ze ktos kto sie uporal z takim problemem pomoze
Postanowilem edytowac posta i zalaczyc filmiki z moim problemem moze teraz lepiej pojdzie zdiagnozowac co sie dzieje z moim RX
ponizej 1 filmik przedstawia odpalanie na zimnym silniku,(zazwyczaj szybciej odpala nie wiem dlaczego dzis tak dlugo )
no i ostatni filmik przedstawia problem z odpaleniem na cieplym silniku,autko kreci kreci i nic (mozna go krecic nie wiadomo ile ale i tak zazwyczaj lipa),mysle ze teraz latwiej pojdzie zdiagnozowac przyczyne wlasnie tego problemu
bo nie wiem za co sie najpierw zabrac mysle ze ktos mi pomoze
N3Z1-18-400 byĹ montowany od 2005.
Najnowszy model N3R3-18-400 to jest z 2007 albo 2008 roku.
Jak juĹź wymieniaÄ to chyba lepiej na ten najnowszy ... ?
Jak chcesz taniej niĹź w ASO to musisz z jakiegoĹ rozbitka poszukaÄ, nieoniecznie eBay.
Na allegro jest kilka rozbitych RXow.
Albo jakiĹ sklep typu InterCars
N3Z1-18-400 byĹ montowany od 2005.
Najnowszy model N3R3-18-400 to jest z 2007 albo 2008 roku.
Jak juĹź wymieniaÄ to chyba lepiej na ten najnowszy ... ?
Jak chcesz taniej niĹź w ASO to musisz z jakiegoĹ rozbitka poszukaÄ, nieoniecznie eBay.
Na allegro jest kilka rozbitych RXow.
Albo jakiĹ sklep typu InterCars
no wlasnie szukam na allegro ,sa rozbitki ale same stare
moze ktos zamowi mi z ebay ?? za drobna marza:)
anubis88
Auto: RX8 LPG AeroKit Revolution 231Hp Velocity Red Pomógł: 16 razy Dołączył: 01 Wrz 2010 Skąd: ĹlÄ sk
Wysłany: 2011-01-08, 13:21
to az tak bardzo jestes zdesperowany?:P tak zle ci to auto odpala??? jak mozesz to nagraj jak odpala dĹugo i wciepnij tutaj ale lepiej filmik niz glos;p