Retro, wertowalem kilka razy, google rowniez nic mi nie powiedzialo, niestety 0 info. Mierzenie samemu z marginesem bledu >1mm to porazka. Poki co przedstawiciele producentow bbk dedykowanych do rexa, ktĂłrzy mogÄ mieÄ takowa wiedzÄ odpowiadaja "nie wiemy", "zmierzone linijka x mm" albo milcza.
Heh nawet w aso nie wiedza...
[ Dodano: 2011-04-10, 07:47 ]
Zmierzone "na oko" 135mm (+/-1-2mm) czy ktos moze to potwierdzic/zdementowac?
KajaK, to w/w wynik, pytanie tylko o ile sie pomylilem. Na allegro stoi rex http://moto.allegro.pl/ma...1542139922.html z 4 tloczkami; da sie. Nie wiem natomiast czy podpasowaly czy byĹa rzezba z adapterami czego chcialbym uniknac.
Auto: RX8 Pomógł: 11 razy Dołączył: 20 Maj 2009 Skąd: KrakĂłw
Wysłany: 2011-04-12, 16:37
widze ze jest wiÄcej chÄtnych do wymiany hamulcĂłw :D
teĹź przygarnÄ Ĺbym 4-6 tĹoczkĂłw na przĂłd (miaĹem w 200sx s13 320mm tarcze + 4 tĹoczkowe zaciski + wiÄksza pompa hamulcowa i nieĹşle to siÄ sprawowaĹo) i 2-4 na tyĹ w sensownych pieniÄ dzach
Mam daleko idace watpliwoĹci dot adapterow, z obawy o jakosc wykonania. Nie znam sie na wytrzymalosciach metali/ich obrobce, nie bede w stanie stwierdzic oprocz spasowania czy sa ok. Badz co badz to hamulce, trzeba zachowac ostroznosc bo skutki moga byc oplakane...
Moze zbierze sie grupa forumowiczow; ustalimy model dawcy, ogarniajacego temat koordynatora, zlecimy nie bylejakiemu profesjonaliscie ich wykonanie z jakas gwarancja(?)