Od jakiegoĹ czasu zastanawiaĹem siÄ nad wymianÄ seryjnych amortyzatorĂłw oraz sprÄĹźyn na coĹ lepszego. Jako, Ĺźe jeden z moich amortyzatorĂłw wysypaĹ siÄ dziÄki zadbanym gdaĹskim drogom, jest ku temu dobry powĂłd
Zastanawiam siÄ nad:
Tokico D-Spec
Tein Basic
Ksport Kontrol Pro
D2 Racing RS
KtĂłre wedĹug Was powinienem zakupiÄ? MoĹźe macie inne propozycje?
TwardoĹÄ serii jest dla mnie ok. Nie szukam zestawu poczwĂłrnie gwintowanego, nawiercanego z dwiema chĹodnicami
Adam R., jaka gwarancja?
Retro, kyb znalazlem tylko na allegro, wydajace sie na tanie zwyklaki. Jaki model masz na mysli?
Marco7, wiem, mam korzystales wczesniej z jakis innych dla porownania?
Auto: Mercedes Benz SL 450 1972, smart roadster
Wysłany: 2011-05-25, 15:39
A co myĹlisz o bilsteinach B-6?
http://web1.carparts-cat....50018019&12=140
Komfort jazdy caĹkiem niezĹy, dobrze klejÄ wĂłz do drogi, no i cena nie najgorsza... Ja jestem b. zadowolony
_________________ Mistrza cechuje spokĂłj i dĹugie ruchy
megabebzon, wydaja sie byc fajne niemniej jednak, jak juz pisalem szukalem czegos lepszego od serii, ale bez fajerwerkow. Gwintu i regulacji uzywalbym raz na rok, jesli w ogole.
Auto: RX7 FD3S Twin Turbo Golf IV 4x4 1,9TDI Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Lip 2011 Skąd: Krakow
Wysłany: 2011-07-29, 10:47
Tylko Tein... Mialem 3 nissany skyline w kazdym zawias teina, to jak samochod trzymal sie drogi , bajka... wielu kolegow "nissanowcow" potwierdzi ze daja swietny "komfort" z jazdy po polskich "drogach". znajomy w skayu mial d2 racing, spoko, ale... oboje stwierdzilismy ze pewniej auto zachowuje sie na teinach street. jutro wybieram sie po zawias do rx7 i raczej nie bede sie wachal, mimo ze zaproponowano mi hsd drift za 790euro... moze warto rozwazyc. jutro sie pochwale ;] a co myslicie o Coilover-ach HKS-a? ostatnio 6 miesieczne byly do kupienia za 350e... ma moze ktos takie w rx 7 ?
Auto: RX7 FD3S Twin Turbo Golf IV 4x4 1,9TDI Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Lip 2011 Skąd: Krakow
Wysłany: 2011-07-30, 08:29
Jezdzilismy Lancerem evo tylko czy to byl IV czy V ten najbardzieej wadliwy model(280hp) ;] Tein on board ;D odczucia z jazdy jak najbardziej pozytywne ;] wklejal sie w zakrety pieknnie, jak na dziurach nie wiem , bo droga byla spoko;] a moze zawias Cusco?? Co myslisz retro? moze amerykanom chociaz zawieszenia sie udaly??;]
http://www.hsdcoilovers.com/ to mi zaproponowal kolo ktory jest sponsorem zawodow drifterskich... jak mowilem za 790e. jak ktos zainteresowany moge podac namiary do goscia;]