Wysłany: 2011-07-06, 19:48 Odczucia po odbudowie silnika renesis
Witam,
mam pytania do tych, ktĂłrzy odbudowali/remontowali swĂłj silnik i jeĹźdĹźÄ swoim RXem nadal.
ZdajÄ sobie sprawÄ, Ĺźe silnik nie jest nowy po takim zabiegu, bo nie bÄdzie miaĹ takiej kompresji jak nowy etc., ale na pewno odzyskuje kondycjÄ. WiÄc chciaĹbym siÄ dowiedzieÄ od Was jak przebiega późniejsza eksploatacja takiego RXa.
Pytania:
-jak dĹugo jeĹşdzicie po remoncie,
-czy docieraliĹcie silnik,
-jakie sÄ odczucia - tak ogĂłlnie,
-czy lepiej siÄ wkrÄca niz przed,
-jak z przyĹpieszeniem, odpalaniem, spalaniem bezyny, zuzyciem oleju,
-czy coĹ siÄ dziaĹo po remoncie z silnikiem (niespodziewanego)?
-inne - czym chcieli byscie siÄ po dzieliÄ jako spostrzeĹźenia po remoncie silnika
DziÄkujÄ z gĂłry za Wasze komntarze.
MoĹźna tak powiedzieÄ
Mam na oku RXa z padniÄtym silnikiem. MyĹlÄ nad kupnem i remontem.
Moje rozumowanie byĹo takie, ze po remoncie mam "pewnoĹÄ" silnika i Ĺźe nie bÄdzie siÄ z nim dziaĹo nic wielkiego. W przeciwieĹstwie do kupowania "uĹźywanej" mazdy, w ktĂłrej prawie niemoĹźliwe jest ocenienie stanu silnika. Bo nie wiadomo czy po 7 000 km nie padnie...
Zastanawiam sie jak to wyglÄ da po remoncie i czy po nim poruszanie siÄ RX8 nadal daje frajdÄ
Mam po prostu rozkminÄ, dlatego chciaĹem zapytaÄ kogoĹ kto takie auto uĹźytkuje.
SprĂłbuj skontaktowaÄ siÄ z Kojotem (google: Kojot Garage). MoĹźe on bÄdzie miaĹ dla Ciebie jakieĹ uĹźyteczne informacje.
anubis88
Auto: RX8 LPG AeroKit Revolution 231Hp Velocity Red Pomógł: 16 razy Dołączył: 01 Wrz 2010 Skąd: ĹlÄ sk
Wysłany: 2011-07-08, 21:42
nowe to zawsze nowe
silnik odbudowany, skĹadany jest ( u nas w PL ) z dwĂłch innych....
koszt nowego silnika import anglia ok 11000-13000zĹ
koszt remontu okoĹo 8000zĹ i 0 pewnoĹci Ĺźe ci nie padnie.
przewaĹźnie pada rotor 2 ten bliĹźej kabiny spr. kompresje w tym co chcesz kupiÄ bo moĹźe siÄ okazaÄ Ĺźe zmieĹcisz siÄ w 3000zĹ ew. spytaj FAZERA
No to w sumie Ĺźadna rewelacja, jeĹli dodaÄ podatek, transport i cĹo to wychodzi jak w polskim salonie
Jak kiedyĹ pytaĹem na PuĹawskiej w Warszawie, to koleĹ powiedziaĹ niecaĹe 16 tysi za hajpaĹer. Potem jeszcze wyszĹo, Ĺźe cena jest negocjowalna... Nie spodziewaĹ bym siÄ 20%, ale pewnie z 5% to by zeszli z ceny tak na spokojnie.
Podejrzewam Ĺźe jak poszukaÄ, to by znalazĹ jakieĹ lepsze oferty, ale tylko tak podfejrzewam
Auto: **MAZDA RX8** Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Lut 2011 Skąd: PL > UK
Wysłany: 2011-07-11, 19:35
w UK mozna dostac za £3600 + transport (tyle ze niewiem ile moze wyjsc) nowka z poleczki tyle ze nie z salonu mazdy ale od ludzi specjalizujacych sie w naszych silnikach.