I tu pojawia siÄ uĹmiech z mojej strony bo potwierdza sie to co pisaĹem wczeĹniej .Chodzi o turbo ktĂłre jest Ĺşle dobrane bo po co wkĹadac cos na 15-18 tysia co da nam soft z niskim doĹadowaniem i niskim rpm przecieĹź to nawet niuta nie zbuduje zakrÄcone do 7 tysi.
Wankiel nie ma racji bytu z akutatorem juĹź jeden taki projekt rx8 poprawialismy bo zostaĹa zastosowana podobna turbina efekt byĹ taki ze tak samo jak szybko wstawaĹa tak samo szybko koĹczyĹa sie jej wydajnoĹc powyĹźej nawet 6tys to samo tyczyĹo siÄ przeĹadowaĹ.
Co do ewentualnych wycen to naprawdÄ indywidualnie jeden chce wydac na turbo 6 tysia drugi
2tysie do jednego projektu wĹoĹźymy WG turbosmart a do innego z alledrogo PL wiÄc tu jeĹli ktoĹ jest powaĹźnie zainteresowany wie gdzie szukac .UwaĹźam Ĺźe robienie tu spec listy nie ma sensu bo takie rozmowy zaczyna sie jakim budĹźetem dysponuje klient a dopiero potem moĹźna ukĹadac to w jednÄ caĹoĹc i dobierac komponenty.
Ciekawy temat. Moim zdaniem za duĹźo restrykcji, seryjnych niewydajnych rozwiÄ zaĹ, aby powaĹźnie turbiÄ Renesis'a. To fajne auto, ale w serii. W skrajnych przypadkach moĹźe pod maskÄ zostaÄ goĹy blok, a tutaj juĹź chyba lepiej zastÄ piÄ go bardziej wytrzymaĹym REW'em z siĂłdemki... Co nie zmienia faktu, Ĺźe jakieĹ malutkie przyrosty prostymi metodami uzyskaÄ moĹźna, ogromnÄ przeszkodÄ jest jednak tutaj (zbyt cwana) elektronika. Moim zdaniem trochÄ sztuka dla sztuki, szybkie to nie ma prawa byÄ... Chyba, Ĺźe zostawiamy blok, o sensownoĹci jednak pisaĹem wyĹźej.
LS1 jest lĹźejszy i wytrzymalszy niĹź REW i sÄ gotowe swap-kity... i turbo nie potrzebne
Wytrzymalszy jest na bank, z wagÄ nie jestem pewien, ale chyba jednak niewiele, ale ciÄĹźszy od REW'a (RX-7 FD podobnieĹź z LS'em pod maskÄ uzyskuje idealny rozkĹad mas: 50/50)
Ale widzÄ, Ĺźe jest tutaj wiÄcej opcji i moĹźliwoĹci (Ale ta z V8 odpada - nie lubiÄ trendu wpychania tego motoru wszÄdzie gdzie siÄ da). KtoĹ moĹźe mi Ĺopatologicznie wytĹumaczyÄ o "co cho" z tym swapem LS1? (oczywiĹcie wiem co to swap )
Auto: RX-7 FC Pomógł: 9 razy Dołączył: 01 Paź 2008 Skąd: KrakĂłw
Wysłany: 2013-03-17, 10:17
Kompresorek Ĺwietna rzecz. BliĹźszy jest mojemu sercu niĹź turbo
OsobiĹcie teĹź bym wolaĹ renesisa skompresowaÄ niĹź poturbowaÄ...
A co do V8-ek to wiesz:
-bardzo dobry generator mocy i momentu
-zwarta konstrukcja
-odgĹos wydechu i takie tam
3,649.43 euro za ten kit do Renesis? dobrze widzÄ? dobra cena... bardzo dobra, o ile wszystko pasuje, bo niestety moje doĹwiadczenia z kitami sÄ takie, Ĺźe nawet najgrubsze firmy i kity za 20tyĹ + $/juro (np. ams) wymagajÄ czÄsto rzeĹşby Ĺźeby to faktycznie pasowaĹo i jechaĹo dĹuĹźej niĹź tydzieĹ.
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: ĹladĂłw/Warszawa
Wysłany: 2013-04-05, 13:01
Sqad napisał/a:
a co ten komp robi za 300 dolkĂłw?? blow job,... czy moĹźna samemu mapy ustawiaÄ? jest plug&play? wiela za zestaw??
komputer to GReddy E-manage Blue, nie radzÄ niedoĹwiadczonym grzebania w mapach, Blow off czyli zawĂłr upustowy (takie pssst pod maskÄ ) cena do negocjacji
Ĺźe tak zapytam, a nie mam zbyt wiele czasu do wertowania for zagranicznych,
ma ktoĹ obcykane jakieĹ projekty w sieci gdzie moĹźna znaleĹÄ "chwalanie" siÄ projektami turbo w renesis? od jakiĹ podstawowych soft turbo powiedzmy, do grubszych rozwiÄ zaĹ z ingerencjÄ w motor, na pewno jest tego masa w sieci a ja przyznajÄ siÄ Ĺźe nie mam kiedy przewertowaÄ for zagranicznych w poszukiwaniu jakiĹ fajnych relacji krok po kroku co kto jak sobie rozwiÄ zaĹ. Mam swojÄ wizjÄ, ale warto popatrzeÄ co tam w Ĺwieci siÄ tworzy i nie tworzyÄ historii jeĹźeli pewne szlaki sÄ juĹź przetarte.