Witam, wrzucam kilka fotosĂłw mojej reksi po zrobieniu ich przez znajomka bawiÄ cego siÄ w foto motoryzacyjne - zdjÄcia wnÄtrza moje, pozostaĹe by kolo w podpisie.
Wersja 40'th anniversary w kronosgrau metallic, prod. 2008, obecnie przejechane jak na zdjÄciach.
Na razie peĹna seria, oprĂłcz trĂłjkÄ tĂłw pod zderzaki z zewnÄ trz nic nie bÄdzie poprawiane i modyfikowane - o reszcie pomyĹlÄ, jak bÄdzie wiÄcej floty.
Wszystkie zdjÄcia moĹźna obejrzeÄ na stronie mojego kolegi Piotra Piechockiego, ktĂłry jest ich autorem:
http://piotrpiechocki.viewbook.com/
No, to by byĹo na tyle; mam nadziejÄ, Ĺźe siÄ podoba - ja jestem nieskromnie permanentnie zachwycony od zakupu w grudniu ubiegĹego roku - speĹniĹo siÄ moje motoryzacyjne marzenie .
Pozdrawiam serdecznie wszystkich wielbicieli wanklĂłw!
_________________ Mistrza cechuje spokĂłj i dĹugie ruchy
Ostatnio zmieniony przez megabebzon 2011-10-18, 07:06, w całości zmieniany 5 razy
anubis88
Auto: RX8 LPG AeroKit Revolution 231Hp Velocity Red Pomógł: 16 razy Dołączył: 01 Wrz 2010 Skąd: ĹlÄ sk
Auto: Mercedes Benz SL 450 1972, smart roadster
Wysłany: 2011-05-01, 20:42
Wymiana skĂłry na lepszej jakoĹci, Black Piano (jak w PomaraĹczce boletza), SFR turbokit, wydech, sprzÄgĹo, dolot, heble i reszta mechaniki - jak i na ile dostÄpnoĹÄ kasy pozwoli Na razie jeĹźdĹźÄ dopiero 5 miesiÄcy, z tego wiÄkszoĹÄ w zimie, tak Ĺźe nie jest nudno, ale jak siebie znam, to na pewno niedĹugo zacznÄ grzebaÄ... No i zawieszenie b. mi odpowiada - na bilseinach b-6 odpowiednio twardo, ale w miarÄ komfortowo - nie jeĹşdzi siÄ jak na desce.
Wysłany: 2013-06-17, 05:52
Witam. MiaĹem dĹugÄ obsuwÄ, tak Ĺźe jakiĹ czas okazjonalnie jeno bywaĹem na forum. W tym czasie poprawiĹem sobie nieco wnÄtrze, bo na moje umiejÄtnoĹci i wyksztaĹcenie seria wystarczy aĹź nadto. Rexa trochÄ poprawiĹem: nowy lakier na caĹej powierzchni, antracytowe zaciski hamulcowe oraz skĂłrzane dodatki wnÄtrza. Nowe sÄ teĹź tylne regulowane amortyzatory KONI, sportowy katalizator, sprzÄgĹo i skrzynia biegĂłw, ktĂłre wymieniĹem u Kojota (dziÄki, Stary ). Nowe sÄ : tunel Ĺrodkowy wykonany w caĹoĹci w czarno – porcelanowej skĂłrze, porcelanowa kierownica, gaĹka zmiany biegĂłw, krawÄdĹş daszka zegarĂłw, uchwyty zamykania drzwi w czarnej skĂłrze z kontrastowymi szwami oraz takie same wykoĹczenia boczkĂłw przy tylnej kanapie. Boczki drzwi wykoĹczyĹem teĹź porcelanowÄ skĂłrÄ , a pod przedni zderzak wrzuciĹem trĂłjkÄ t aluminiowy. Wlot powietrza gĹĂłwny i chĹodnice osĹoniĹem prostÄ , maĹo widocznÄ siatkÄ w ksztaĹcie odwrĂłconego X. W miejsce halogenĂłw zaĹoĹźyĹem ledowe ĹwiatĹa do jazdy dziennej, a oĹwietlenie kabiny teĹź jest w biaĹych ledach. Dodatkowo zaĹoĹźyĹem nowiutkie bridgestony 225/35/18 na przedniÄ oĹ. Przyjemnie siÄ jeĹşdzi w nowej kabinie; mnie siÄ bardzo podoba - mam nadziejÄ, Ĺźe i Wasze odczucia bÄdÄ podobne. Oto kilka zdjÄÄ:
No, i tak to obecnie wyglÄ da...
Wysłany: 2013-06-17, 08:49
Tak szczerze jestem zadowolony. Efekt jest spoko, wnÄtrze staĹo siÄ bardziej przytulne i ciche, bo niejako przy okazji wygĹuszyĹem wszystkie Ĺwierszcze i zlikwidowaĹem draĹźniÄ ce trzaski, a i plastiki nie bÄdÄ siÄ rysowaÄ - mnie o taki efekt wĹaĹnie chodziĹo. I nie jestem dumny, tylko po prostu zrealizowaĹem swojÄ wizjÄ wnÄtrza - lubiÄ kontrasty w Ĺrodku i tyle.
na pierwszym zdjÄciu Ĺwietnie wyglÄ da kolorek :D
co do wnÄtrza to trochÄ nie pasuje mi biaĹa kierownica, niby efekt fajny, lecz wedĹug mnie biel trochÄ zbyt Ĺatwoe siÄ brudzi i trzeba dbaÄ Ĺźeby Ĺadnie wyglÄ daĹo
rex Ĺwietny a do tego mam sĹaboĹÄ do tych felg, Ĺwietne te felgi
chyba jestem fanem zupeĹnie innych modyfikacji, w zupelnie innym stylu. ZastÄpowanie czarnych elementĂłw tymi jasnymi to dla mnie najwiÄkszy misfajer, ale kaĹźdy ma swoje gusta:) waĹźne Ĺźe sĹuĹźy i jest utrzymywany w topowej kondycji.
Wysłany: 2013-06-18, 06:57
DziÄki za opinie; fajnie, Ĺźe wzbudza kontrowersje, ale wiem, Ĺźe tylko JA mam taki (fajny lub chu..wy - w zaleĹźnoĹci od gustu) egzemplarz Tak naprawdÄ pomysĹ powstaĹ przy lolku z ĹźonÄ i moja wizja byĹa bardzo fajna, ale zawiodĹo trochÄ wykonanie - kierownica miaĹa byÄ dwukolorowa (ecru tylko po bokach, a czarna na gĂłrze i dole), a zamkniÄcie schowka na narty czarne, ale zastaĹem po trzech tygodniach stan jak na zdjÄciu i odpuĹciĹem sobie poprawki, bo na Ĺźywca wyglÄ da wg mnie nieĹşle i fajny tworzy klimat do jazdy... MoĹźe, jak sugerowaĹ Kajak, nie jestem dumny, ale prowadzÄ c mojego rexa za kaĹźdym razem sram samozadowoleniem i tak naprawdÄ wywalone mam na to, czy siÄ komuĹ moje mody podobajÄ , czy nie - w koĹcu nie wykleiĹem wnÄtrza tapetami w zĹote róşe albo okleinÄ karbonopodobnÄ z tesko Licznika nie cofaĹem:) Auto sĹuĹźy mi dla przyjemnoĹci jako drugie i najechaĹem nim dopiero 13 tysi od zakupu 2 lata temu - aktualny przebieg to niecaĹe 31 kkm. Pozdrowionka.