Auto: RX-8/ CBR Pomóg³: 3 razy Do³±czy³: 14 Gru 2012 Sk±d: W P N
Wys³any: 2013-09-24, 08:12
No to chyba też zaatakuje ten temat. W środku to mi nic nie przeszkadza nawet na zwykłych żarówkach. Jedyne co mogło by być lepiej to trochę jaśniej na zewnątrz, bo w nocy po otwarciu centrala było by ładniej i trochę praktyczniej, wygodniej.
Ostatnio w jakiejś beemce widziałem jakieś strasznie jasno świecące diody pod każdą z klamek, też zapalały się po naciśnięciu pilota i powiem że mi się podobało.
Też myślałem w tym temacie, więc się dołączę.
Ale po kolei: Przednie lewe postojowe wymieniłem sam, wg serwisówki. Poszło, acz się urypałem. Przy skręceniu koła, wygięciu błotnika, ale robiłem na klęczkach na asfalcie, więc akrobacje i ból plerów taki, że jogin by się popłakał. Spinki jakimś cudem przeżyły, ale co za łoś wymyślił taki system.. Tej drogi nie polecam, następnym razem atakuję z góry. Żarówka jakaś śmieszna, fiuturysticzna, ale mieli w sklepiku.
Co do ledów, to da radę zamontować tak mocarne, by z daleka wyglądały na do jazdy dziennej? Zwykle jak jasno jeżdżę na postojowych, jak dotąd raz się czepili, ale obejrzeli drzwi i silnik i puścili wolno z pouczeniem W słońcu i tak niewiele widać, mam mocno "wypiaskowane" reflektory, też muszę coś z tym zrobić.
_________________ Honda TwinStar 1981 17KM - 2004-2013
MotoGuzzi California Classic 2010 75KM - od 2010
Mazda RX-8 2008 231KM- od 2012 :D
Auto: RX8 High Niuter ! Pomóg³: 7 razy Do³±czy³: 07 Mar 2011 Sk±d: Warszawa
Wys³any: 2013-11-20, 13:59
http://allegro.pl/zarowki...html?source=mlt a pro po żarówek to na rynku pojawiły się nowe kolorowe żarówki Philipsa z homologacją , żólte zielone fioletowe i niebieskie...
tylko ze zółty a barwa 3350K to troche jest róznicy
te żarówki po prostu sa bardziej skierowane w rożna cześć temperatury barwowej , mają raczej bardzo ciepłą barwe , zółte to chyba zbyt duzo powiedzane
Wys³any: 2013-11-20, 17:46
Podobno żółto/zielono/niebiesko/fioletowo jest tylko w kloszu a barwa światła jest biała ....zastanawiam się czy takich żółtych nie wziąć na próbę
Wys³any: 2013-12-21, 11:27
W manualu jest H11 podane
Wrzucam może komuś się przyda jak to zrobić w domu , tutaj akurat on jakiś badziew montuje ale widać co i jak zrobić żeby dobrać się do żarówki
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach