Poprzedni temat «» Następny temat
Nyska
Autor Wiadomość
matber1 
Moderator

Auto: VQ35DE
Wysłany: 2013-10-27, 19:59   Nyska

Wpadła w moje ręce nowa zabawka.

Nissan 350Z
Silnik troszkę pomodzony bo ma 330km
Przebieg 63tyś km
Dolot Nismo
Decat
Catback Remus
Dystanse

Z wyposażenia skóra, grzanie, bose etc.....

Plany to felga z męskim rantem ;)
http://wheeltrade.pl/towa....att.black.html

Dokończę zmiany w wydechu, delikatny negatyw na kołach.

audi idzie na sprzedaż. będzie kasa na coś z wanklem ;)

Sqad 

Auto: Donatan 125
Wysłany: 2013-10-27, 20:07   

...

MATi 

Auto: RX8 High Niuter !
Wysłany: 2013-10-27, 20:38   

No graty fajne auto sam nad takim myślałem ale brak tej tylnej kanapy w moim przypadku go zdyskwalifikował, powodzenia w modach

eXe 

Auto: 20B
Wysłany: 2013-10-28, 17:13   

a miała być R3 :(
lecz zetka też spoko :)
tylko nie wiem czemu, ale gdzieś te tyle lampy mi się w zetach nie podobają, takie zbyt długie :(

ady1984 

Auto: mazda rx-8
Wysłany: 2013-10-30, 13:08   

Gratulacje matber :-) choć też czekałem jak kupisz r3 :-) szkoda ,że nie wrzuciłeś więcej fot :-) no chyba że Z-ka nie ma przodu :P świruje , fajne auto.pozdrawiam

matber1 
Moderator

Wysłany: 2013-10-31, 09:43   

spoko zdjęcia będą jak będzie już co pokazać. narazie szykuje plan i wycene tego co chcę zrobić. generalnie zamysł jest taki żeby było nisko, szeroko i szybko ;)

ady1984 

Auto: mazda rx-8
Wysłany: 2013-10-31, 11:33   

powiedz szczerze jaka różnica między rexem? widzę mlody sie pozbywa Ztki na rzecz rexa ty na odwrót ;-) jakie są odczucia z przesiadki z 8semki do 350 ?

matber1 
Moderator

Wysłany: 2013-10-31, 12:35   

z jest znacznie cięższe i to mocno czuć, co do prowadzenia mi się bardzo podoba, jest sztywno, szeroko i naprawde dobrze się to auto czuje w zakręcie. mi w moim rx brakowało jednak trochę mocy, szczególnie od 3 biegu...tutaj tego odczucia nie mam, spokojnie dobrze zmieniając biegi można zerwać przyczepność i się ładnie bokiem ustawiać. spalanie jest akceptowalne tzn generalnie tak jak w rx. części tak jak w rx lepiej szukać na ebay bo tam jest ich sporo.
na ten moment jestem in plus...zobaczymy jak wyjdą mi zmiany i co to wniesie w prowadzeniu i łamaniu się w zakrętach.

MATi 

Wysłany: 2013-10-31, 13:54   

Na dużym torze z szybkimi łukami Zetka będzie szybsza ,ale coś w stylu touge to już RX mimo że ma mniej mocy, silniki też ciężko porównać bo tutaj V6 ze sporym momentem czego w Wanklu brak ale są wysokie obroty. Sam miałem jedną czarną Zetkę na oku ,ale żę matber1, mnie tak namawiał to uległem :P już wiem czemu :)

Na zdjęciach nie widać ale masz tą wesję z heblami Brembo czy to jest wersja USA ze zwykłym zaciskiem?

mlody 

Auto: Mazdaspeed RX-8 / Volvo C30 T5
Wysłany: 2013-10-31, 14:42   

ady1984 napisał/a:
powiedz szczerze jaka różnica między rexem? widzę mlody sie pozbywa Ztki na rzecz rexa ty na odwrót ;-) jakie są odczucia z przesiadki z 8semki do 350 ?

Sie pozbywa bo RX8 duzo bardziej mi sie podoba a z Zetka juz raczej wiecej nic nie zrobie. Chyba ze podniose boosta i bedzie 700hp bez problemu, dawniej bylo 660hp:D Ale to niech sobie nowy wlasciciel robi jak sie jakis znajdzie.Sorki za OT.

matber1 
Moderator

Wysłany: 2013-10-31, 16:16   

no może i tak jest...jak zaczynałem ściągać części do rx to też byłem mega podpalony. Dalej jestem zdania, że rx to super auto, bardzo zwinne i czuć w nim hmmm dziwnie to zabrzmi ale lekkość. Młody widzisz ty już jesteś prawie na końcu drogi modów...ja dopiero się wczytuje co moge zrobić i jestem mega pełen entuzjazmu.

Troche jest do zrobienia bo poprzednik pare spraw zapuścił...cóż nic nie poradze.
Dziś doszedł zestaw filtrów k&n, olej 10w 60, w poniedziałek wpadają dobre klocki na przód i tył oraz nowe tarcze. W zime na bank zawias, felgi, rozpórki customowe przód i tył 3 punktowe.
Mając troche czasu dziś walczyłem z rysami pastą i potem woskowanie :) efekt jest super :)

mlody 

Auto: Mazdaspeed RX-8 / Volvo C30 T5
Wysłany: 2013-10-31, 18:01   

Ja z Zeta skonczylem juz modzic. Moglbym jeszcze wizualnie cos zrobic ale wole pakowac w Rexa. Jesli chodzi o performance to wiecej nie chce a nawet nie musze robic bo jak mialem wystrojona na 600+ to bylo przekozacko ale i troche niebezpiecznie. Wolalem zmniejszyc gdyz nie chcial bym aby ktos kto kupi rozj*** na pierwszym lepszym zakrecie, co gorsza nawet na prostej mogl by to zrobic bez problemu a szkoda fury. Powodzenia w modach - a jest ich sporo do Zety ;)

MATi 

Wysłany: 2013-10-31, 19:50   

matber1 napisał/a:
.ja dopiero się wczytuje co moge zrobić i jestem mega pełen entuzjazmu.

a co do silnika masz jakieś plany ?? Bo te silniki można podciągnąć do 380 koni osprzętem bez turbo , za wielką kałużą tak robią tylko worek kasy potrzebny na kolektory wałki itp :)

matber1 
Moderator

Wysłany: 2013-10-31, 20:06   

noooo plan na wydech już jest....ale wszystko po kolei...

DonDawido 

Auto: WJ 4,7 V8
Wysłany: 2013-11-05, 09:47   

Gratuluję nowej furki! :) Fajnie to wygląda, ciekaw jestem jak jeździ. :)
Ale jednak, mimo wszystko, po cichu liczyłem, że pojawi się tutaj R3. :D
Niemniej czekam z niecierpliwością na kolejne mody, bo znając Ciebie to będzie ze smakiem i pomysłem. :)

Odpowiedz do tematu