Auto: mazda rx-8
Wysłany: 2013-10-30, 13:08
Gratulacje matber :-) choć też czekałem jak kupisz r3 szkoda ,że nie wrzuciłeś więcej fot no chyba że Z-ka nie ma przodu świruje , fajne auto.pozdrawiam
spoko zdjęcia będą jak będzie już co pokazać. narazie szykuje plan i wycene tego co chcę zrobić. generalnie zamysł jest taki żeby było nisko, szeroko i szybko
z jest znacznie cięższe i to mocno czuć, co do prowadzenia mi się bardzo podoba, jest sztywno, szeroko i naprawde dobrze się to auto czuje w zakręcie. mi w moim rx brakowało jednak trochę mocy, szczególnie od 3 biegu...tutaj tego odczucia nie mam, spokojnie dobrze zmieniając biegi można zerwać przyczepność i się ładnie bokiem ustawiać. spalanie jest akceptowalne tzn generalnie tak jak w rx. części tak jak w rx lepiej szukać na ebay bo tam jest ich sporo.
na ten moment jestem in plus...zobaczymy jak wyjdą mi zmiany i co to wniesie w prowadzeniu i łamaniu się w zakrętach.
Auto: RX8 High Niuter ! Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Mar 2011 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-10-31, 13:54
Na dużym torze z szybkimi łukami Zetka będzie szybsza ,ale coś w stylu touge to już RX mimo że ma mniej mocy, silniki też ciężko porównać bo tutaj V6 ze sporym momentem czego w Wanklu brak ale są wysokie obroty. Sam miałem jedną czarną Zetkę na oku ,ale żę matber1, mnie tak namawiał to uległem już wiem czemu
Na zdjęciach nie widać ale masz tą wesję z heblami Brembo czy to jest wersja USA ze zwykłym zaciskiem?
Auto: Mazdaspeed RX-8 / Volvo C30 T5 Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Mar 2010 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2013-10-31, 14:42
ady1984 napisał/a:
powiedz szczerze jaka różnica między rexem? widzę mlody sie pozbywa Ztki na rzecz rexa ty na odwrót jakie są odczucia z przesiadki z 8semki do 350 ?
Sie pozbywa bo RX8 duzo bardziej mi sie podoba a z Zetka juz raczej wiecej nic nie zrobie. Chyba ze podniose boosta i bedzie 700hp bez problemu, dawniej bylo 660hp:D Ale to niech sobie nowy wlasciciel robi jak sie jakis znajdzie.Sorki za OT.
no może i tak jest...jak zaczynałem ściągać części do rx to też byłem mega podpalony. Dalej jestem zdania, że rx to super auto, bardzo zwinne i czuć w nim hmmm dziwnie to zabrzmi ale lekkość. Młody widzisz ty już jesteś prawie na końcu drogi modów...ja dopiero się wczytuje co moge zrobić i jestem mega pełen entuzjazmu.
Troche jest do zrobienia bo poprzednik pare spraw zapuścił...cóż nic nie poradze.
Dziś doszedł zestaw filtrów k&n, olej 10w 60, w poniedziałek wpadają dobre klocki na przód i tył oraz nowe tarcze. W zime na bank zawias, felgi, rozpórki customowe przód i tył 3 punktowe.
Mając troche czasu dziś walczyłem z rysami pastą i potem woskowanie efekt jest super
Auto: Mazdaspeed RX-8 / Volvo C30 T5 Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Mar 2010 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2013-10-31, 18:01
Ja z Zeta skonczylem juz modzic. Moglbym jeszcze wizualnie cos zrobic ale wole pakowac w Rexa. Jesli chodzi o performance to wiecej nie chce a nawet nie musze robic bo jak mialem wystrojona na 600+ to bylo przekozacko ale i troche niebezpiecznie. Wolalem zmniejszyc gdyz nie chcial bym aby ktos kto kupi rozj*** na pierwszym lepszym zakrecie, co gorsza nawet na prostej mogl by to zrobic bez problemu a szkoda fury. Powodzenia w modach - a jest ich sporo do Zety
Auto: RX8 High Niuter ! Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Mar 2011 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-10-31, 19:50
matber1 napisał/a:
.ja dopiero się wczytuje co moge zrobić i jestem mega pełen entuzjazmu.
a co do silnika masz jakieś plany ?? Bo te silniki można podciągnąć do 380 koni osprzętem bez turbo , za wielką kałużą tak robią tylko worek kasy potrzebny na kolektory wałki itp
Gratuluję nowej furki! Fajnie to wygląda, ciekaw jestem jak jeździ.
Ale jednak, mimo wszystko, po cichu liczyłem, że pojawi się tutaj R3. :D
Niemniej czekam z niecierpliwością na kolejne mody, bo znając Ciebie to będzie ze smakiem i pomysłem.