Auto: CRX, PRELUDE RX8?
Wysłany: 2013-12-18, 15:48
Sqad napisał/a:
niczym nigdy nie ĹwiniĹem Ĺźadnego filtra stoĹźkowego i nawet wiem Ĺźe jedno auto z nim jeĹşdzi po dziĹ dzieĹ. W poprzednim miaĹem fabrycznie stoĹźek i jakoĹ fabryka teĹź niczym nie tytĹaĹa.
ale mĂłwisz o takich zwykĹych suchych czy mĂłwisz o mokrych ? mokre sa tak zrobione ze musisz je nasÄ czaÄ bo same nie zatrzymujÄ tek syfu ..
ja miaĹem itg. w 2 autach , i bardzo dobre filtry. duĹźy miÄkki ,ale producent od razu powiedziaĹ bym nie zapominaĹ go nasÄ czyÄ. i najlepiej by cala noc sobie wysychaĹ bo na to tez potrzeba czasu. lub weekend
ps wtedy jak patrzyĹem to jako jedne z niewielu dawaĹy przyrost mocy na testach
Auto: RX8 GRAND TOURING Pomógł: 5 razy Dołączył: 09 Paź 2011 Skąd: ToruĹ
Wysłany: 2013-12-18, 15:51
Sqad, ja mam teraz w ori puszce ale siatkowy i lepiej go tym olejem Ĺźeby filtrowal dobrze. I jak tam miaĹ zrobione Mati to musi czymĹ rozpuĹciÄ ten olej bo sama woda nic nie da
Auto: RX8 GRAND TOURING Pomógł: 5 razy Dołączył: 09 Paź 2011 Skąd: ToruĹ
Wysłany: 2013-12-18, 16:16
Nie potrzebne szutry. Wystarczy w lato gdzieĹ miÄdzy polami jechaÄ jak jest bardzo sucho i taki pyĹ nawiewa ZresztÄ nawet w mieĹcie gdyby nie padaĹo to samochĂłd caĹy czas czysty powinien byÄ a jakoĹ nie chce
K&N Typhoon to mokry filtr i siÄ go sÄ czy olejkiem, czyszczÄ filtr co 10tys km okoĹo albo po protu jak mam czas i wiem Ĺźe nie bÄdÄ ruszaÄ samochodu przez dwa dni Ĺźeby wysuszyÄ filtr a robi siÄ to tak