ok dziÄki chĹopaki odezwÄ sie na pw (konto i sprÄĹźynka),
a wracajÄ c do tematu to ScanXL pro czy PCMscan, dziaĹajÄ na BT i czy moĹźna kupiÄ sam program lub go ĹciÄ gnÄ Ä?
Bo wszÄdzie jak patrze sÄ zestawy. JeĹli nie to dalej muszÄ kupiÄ nowy zestaw z kablem wiÄc ten mi na bzy..
_________________ Nie jestem mechanikiem,wiÄc moje wypowiedzi nie muszÄ byÄ fachowe. Ale wiem, Ĺźe RX8 zapierdziela jak dziki TiReX
czujnik wody - no to wszystko jasne, wiÄc pozostaje zaprzyjaĹşniÄ siÄ z tÄ czerwona ikonkÄ , ewentualnie zrobiÄ jakÄ Ĺ zworkÄ na kostce od czujnika, lub prĂłbowaÄ szczÄĹcia kupujÄ c uĹźywki po 50zĹ liczÄ c Ĺźe trafi siÄ dobra..
A moĹźe zaĹwieciĹa siÄ bo silnik byĹ wĹÄ czony bez pĹynu i teraz trzeba wykasowaÄ bĹÄ d...?
_________________ Nie jestem mechanikiem,wiÄc moje wypowiedzi nie muszÄ byÄ fachowe. Ale wiem, Ĺźe RX8 zapierdziela jak dziki TiReX
mam pytanie a zarazem proĹbÄ do tych ktĂłrzy maja program torque i jakis inny do monitorowania pracy silnika.
Sprawa rozchodzi sie o temperaturÄ wody w chĹodnicy, na torqu pokazuje mi ok ale niedawno auto byĹo podpinane pod inny niby bardziej profesjonalny sprzÄt i powiedziano mi Ĺźe mam za niska temp wody i prawdopodobnie termostat do wymiany. Od Squad-a mam program SLX pod elm327 ale z nieznanych mi przyczyn wysypaĹ sie i ponowne instalacje nie pomagajÄ , dlatego nie mam moĹźliwoĹci jednoczeĹnie porĂłwnaÄ na innym urzÄ dzeniu
JeĹli ktokolwiek z was miaĹby moĹźliwoĹÄ sprawdzenia czy torque przekĹamuje to bÄdÄ wdziÄczny
Auto: RX-8/ CBR Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Gru 2012 Skąd: W P N
Wysłany: 2014-01-22, 07:54
Hej, auta nie odpalaĹem bo nie chciaĹem chĹodziÄ w garaĹźu a udusiÄ siÄ teĹź nie chciaĹem, ale 3 testery pokazujÄ jednÄ temperaturÄ 6 stopni C.
MyĹlÄ Ĺźe w wyĹźszych temperaturach byĹo by analogiczne.
Sprawa rozchodzi sie o temperaturÄ wody w chĹodnicy
temperatura wody mierzona jest w silniku nie w chlodnicy
TMsk napisał/a:
JeĹli ktokolwiek z was miaĹby moĹźliwoĹÄ sprawdzenia czy torque przekĹamuje to bÄdÄ wdziÄczny
niema takiej moĹźliwosci ;] , aby program czy interfejs powodowaĹ przekĹamania bo to transmisja danych , ktos musial by napisac program celowo z bĹedem, aby inaczej interpretowal dane z obd
Auto: RX-8/ CBR Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Gru 2012 Skąd: W P N
Wysłany: 2014-01-22, 08:49
Zgadza siÄ nie doczytaĹem Ĺźe chodzi o chĹodnicÄ, ale z drugiej strony uwalony termostat teĹź powoduje niĹźszÄ temperaturÄ silnika bo nie kontroluje obiegu, tylko caĹy czas puszcza na chĹodnicÄ i temp jest niĹźsza.
Nie wiem jak to jest w mazdzie ale czy obwĂłd wentylatora nie jest sterowany termowĹÄ cznikiem w chĹodnicy nie nadzorowanym w Ĺźaden sposĂłb przez sterownik?
JeĹli tak to pytanie jaki tester zmierzy temperaturÄ wody w chĹodnicy???
przema72 wiem wiem maĹa literĂłwka
Ok dziÄki Panowie, wiÄc wyglÄ da na to Ĺźe torque pokazuje poprawnie i to nie ja mam zwalone termostat ale oni program do odczytu... bo innego wyjaĹnienia nie widzÄ.
Na dniach bÄdÄ wiÄcj jeĹşdziĹ to posprawdzaĹ bierzÄ ce wskazania, ale domyĹlam sie Ĺźe temp rzÄdu 80-90stopni bÄdÄ poprawne (o ile dobrze sie orientujÄ to przy 95otwiera sie na póŠgwizdka a powyĹźej 100 caĹkowicie...)