Więc chcieliście zobaczyć czym to sie teraz rozbijam, więc daję temacik
jako że jeszcze nie mam kasy na rexia a autko potrzebne do przemieszczania się od A do B(poprzednie niestety nie dotrwało) to musiałem coś kupić i udało mi się za grosze wyrwać Opla Corsę B 1.0 w LPG z 1997 roku, dałem za nią tylko 1100zł, powodem było to że obroty się zawieszały i po wymianie kilku rzeczy okazało się że nie ustało i żeby nie pakować kasy to wolał sprzedać, najlepsze jest to że zatankowałem gaz w innym miejscu i problemy ustały a ja zaoszczędziłem troszkę, do zrobienia tylko 3 niewielkie ogniska rdzy i tyle
Fajny kolor Corsa jako dojazd do pracy i miasta jest w sam raz. Mały silnik, niskie opłaty, zaparkować jest gdzie.
MATi, gaz jest tańszy, więc tańszy transport od benzyny
MATi moje poprzednie autko potrafiło przy mojej jeździe spalić 8-9l i jakoś gazu nie zakładałem a tutaj przy takiej samej jeździ wyszło 7l i to gazu :O benzyny to podejrzewam że z 6l spali, może mniej, naprawdę oszczędne autko
a obroty nie falowały tylko dodałem gazu i się trzymały, nie dało się hamować silnikiem, bo przyspieszała, ale 2-3s i spadały obroty, po zagłębieniu się w temat pisało że przepustnica się zabrudziła dziś miałem rozkręcać a się wczoraj naprawiło po zatankowaniu gazu i odpuściłem, jak powróci to przeczyszczę
Wojtex16 no tanie, kolor też spoko lecz mam w planach zadbać o blachy i będę chyba malował(po co ma rdzewieć, nie lubię tego) i zastanawiam, się na jaki kolor pomalować myślę nad czerwonym lecz z drugiej strony srebrne mi sie podobają
EDIT: dodam że w starym autku liczyć benzynę i olej do silnika to wychodziło mi jakieś 50-55zł na każde 100km a tutaj wychodzi jakieś 20-22zł więc ponad 2x mniej :D
Auto: Był RX-8 HN 6-gear '05 / jest Collka TS Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lip 2012 Skąd: Stąd
Wysłany: 2014-02-10, 20:24
eXe falujące obr. to naturalny objaw zagazowanych samochodów na wiosne i na poczatku zimy Jedź do gaziarza i niech Ci ustawi optymalną mieszankę i to całe czary. Inaczej będzie Ci gasł po przełączeniu na nitro
RobertoX-8 po co jechać do gaziarza jak działa dobrze, poprostu kiepski gaz był zatankowany i tyle, teraz działa i się cieszę, z każdym kilometrem coraz bardziej mi się podoba to autko, co mnie najbardziej dziwi to to że się całkiem fajnie prowadzi
dodam że auto rodziców od bardzo dawna działa tylko na gazie i obroty się trzymają, zawsze odpala, nie widać żeby było zagazowane
karol11 mogłem też stare autka zaprezentować, ale to były takie szroty że nie chciałem sobie wstydu robić, bite, byle jak klepane
Auto: RX8 GRAND TOURING Pomógł: 5 razy Dołączył: 09 Paź 2011 Skąd: Toruń
Wysłany: 2014-02-10, 21:30
eXe, nie chodzi jakie itp Chodzi żebyś pisał konkrety w odpowiednich działach a nie byle co byle gdzie tylko po to żeby coś napisać Czasem lepiej nic nie pisać niż klepac bez sensu byle dużo
Auto: RX8 High Niuter ! Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Mar 2011 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-02-10, 21:48
eXe napisał/a:
poprostu kiepski gaz był zatankowany i tyle
to raczej nie ma wpływu na falowanie obrotów to tak samo jak falowanie PB to kiepska benzyna nie ma na to wpływu , chwilowo mu przeszło ,samo się nic nie naprawia , niebawem Ci ten objaw powróci
Gronek silnik krokowy, przepływomierz, filtry, przewody i sporo więcej jest nowe i podobno oryginał tak że po przejrzeniu powiem ze działa dobrze, może jutro wieczorem zajrzę do przepustnicy tak profilaktycznie bo może znajdę czasu
porównałem dziś z inną 1.0 w gazie i moja pracuje równiej MATi możliwe, ale powiem szczerze że w aucie rodziców jak w tym samym miejscu zatankowali to miał taki problem że gasł bez ssania, ale i tak profilaktycznie przeczyszczę przepustnicę :D
karol11 wiem, rozumiem
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: Śladów/Warszawa
Wysłany: 2014-02-12, 08:08
Czyli wiadomo już co.... alternator wpadł w akumulator i popi..er,..olił satelity w tym wypadku czeka Cię wymiana przyczłapki od bulbulatora i wajchy do endebende... Będzie działać...