u mnie na szczęście nie ma aż tak dużo progów
Najbardziej rzuca mi się w oczy sonda, no ale ew. dospawam jakąś blachę do kata żeby ją osłonić, albo po prostu wytnę i tak pustą puchę i wstawię rurkę.
_________________ Nie jestem mechanikiem,więc moje wypowiedzi nie muszą być fachowe. Ale wiem, że RX8 zapierdziela jak dziki TiReX
GediRX nie jestem fanem czarnych felg, tak więc mam 3 opcje:
1.Czekoladowy brąz.
2.Grafit który jest najbardziej uniwersalny.
3.Biały który pasuje do czerwonego i wygląda super, ale MINUS to ciężko utrzymać je czyste (pylenie z klocków i ogólnie kurz).
Na weekendzie oglądałem paletę do motocykli i zauważyłem, że te farby mają taką mocniejsza głębie, jakby wet look, przypasował mi bmw quartzschwarz brown (coś jakby czarny z brązową perłą).
Zastanawiam się czy 300ml wystarczy mi na moje 18tki (bez malowania rantów i tyłu gwiazd)
_________________ Nie jestem mechanikiem,więc moje wypowiedzi nie muszą być fachowe. Ale wiem, że RX8 zapierdziela jak dziki TiReX
Ostatnio zmieniony przez TMsk 2014-04-28, 13:50, w całości zmieniany 1 raz
Nowe custom drążki zamontowane
Nie miałem ochoty czekać miesiące czasu i za 2 regulowane drążki bulić 500zl, więc zrobiłem re-search i znalazłem firmę, która miała do rx8 i zrobiła mi dobrej jakości na wymiar jaki chciałem. Nie mam gwintu więc nie zależy mi na regulacji, kosztowały 90zł z przesyłką i czekałem 3dni.
Na zagranicznych forach znalazłem info że 90% ludzi przy obniżeniu 25-30mm zakładają regulowane drążki stab. i skręcają maksymalnie tj.92mm. Ja mam -36mm, więc zamówiłem 90mm które w całości wykonane są z metalu, zgrzewane, kadmowana powierzchnia, gumy zabezpieczone kółkiem sprężynowym, gniazdo kontrujące na klucz płaski.
ps.Jak ktoś ma obniżenie 25+ i będzie zainteresowany, to na pw podam namiary na firmę.
seryjne mają dokładnie 10,4cm, a na tył nie robiłem bo mam obniżone tylko 1,8cm. [ Dodano: 2014-06-08, 10:36 ]
TiReX i kilka kosmetycznych upiększeń:D
-lekkie rolowanie tylnych rantów i ich konserwacja
-w końcu spoiler który jak dla mnie idealnie wkomponowuje się w nadwozie auta, niczym OEM
-przemalowanie felg co DIAMETRALNIE ZMIENIŁO CAŁOKSZTAŁT AUTA
Felgi zbyły kupione na allegro, ale według google i wzoru to taki były Work VS-KF, opony 225x45R18 Pirelli p zero i p7cinturato
-skrzela również pryśnięte w kolor felg
-lakier był już trochę zmęczony, więc lekka polerka nadwozia i lamp przednich
-folia na masce „rotorek” (miałem resztki folii-czarny mat i dosłownie na styk udało się wyciąć kawałek na rotor
-na koniec położony 2 razy wosk collinite 476
-na felgi położony 4 nano rim protect (ceramiczna nano powłoka do ochrony felg)
Fotence z sesji
Ostatnio zmieniony przez TMsk 2015-01-05, 22:45, w całości zmieniany 1 raz
Ładnie wygląda z tą lotką a ogólnie teraz kolor felg lepszy według mnie niż tamte brązowe
_________________ Najwieksza wada Twojego samochodu jest poprzedni wlasciciel ...
-= ile pali ? tyle co Kamaz holujący zepsutego Ziła nad Tybetańską przełęcz =-
Chwała Ci Tomku za przemalowanie felg.. :D
elegancja teraz:) bede musial rozkminic montaz tablicy rejestracyjnej u siebie na Twoj wzór bo mandat mi ostatnio wlepili... a to chyba jedyne sensowne rozwiazanie montazu ktore nie psuje reksiowej mordki