Auto: Był RX-8 HN 6-gear '05 / jest Collka TS Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lip 2012 Skąd: Stąd
Wysłany: 2013-12-04, 23:25
Teoretycznie powinno dodać trochę mocy i optymalne spalanie, ale to ne to chodzi w tym projekcie, który jest zaje....y! Tyle, że od jakich xxxx rpm pytanie???? Bardziej przecyzyjnie VVTi zapewnia lepsze napełnienie cylindrów mieszanką paliwowo-powietrzną w stosunku do rozwiązań standardowych, które zostały zaprojektowane optymalnie dla uśrednionej wartości prędkości obrotowej i obciążenia silnika ale jak ro Kali wykorzysta to nie wiem-niech sam się wypowie
Raczej będę skupiał się na partiach średnich, wysokich dołu w tym aucie nie brakuje. Ale to już na rolkach najlepiej widać, niedługo to sprawdzimy .Przez zimę właściciel ma w planach body i coś na trąby [filtry] co wymyśli zobaczymy ważne żeby było klimatycznie.
[ Dodano: 2014-03-27, 15:50 ]
Wróciła do nas po malej przerwie mazda która zimowała u laminaciaża body już prawie gotowe więc możemy się brać za dokańczanie projektu. Zaczynamy od demontażu całego zawieszenia kompletu poliuretanów ,wymiany wahaczy oraz szpery . Więcej info już niedługo.
Z tego co zauważyłem to maglownica i drążki tworzą linię prostą a oryginalnie magiel jest cofnięty względem drążków w stronę silnika (co z kompensacją Ackermana? Pro Ackerman czy anti Ackerman ) będzie to miało wpływ na prowadzenie auta w zakrętach? czy tylko przy manewrach na mocno skręconych kołach ?
Wszystko ok tylko wklejasz zdjęcie z początku budowy auta gdzie powstawał zarys , nie było jeszcze zmodyfikowanych zwrotnic.
Czy na fotce która wkleiłem jest w linii prostej ???
Uwierz mi na słowo zawieszenie pod kątem driftu bylo ogarnięte przeze mnie już 3 lata temu w mojej rx8 i nigdy nie było problemu z prowadzeniem .Kierownica odbija i prowadzenie w poslizgu jest było b dobre . Poza tym obecnie po wymianie poli i przerobieniu zwrotnic finalnie pod kola 19" jest jeszcze inaczej względem stanu z poczatku prac.
Dziś odpalilem Dash [Tablet] w rx8, konfiguracji jest mega dużo najważniejsze że działa bardzo precyzyjnie i przede wszystkim bardzo szybko bez ;laga'.
Mamy też pierwsze kreski ale to nie ostateczny wynik ponieważ okazało się ,że nawet dla chlopaków z EMU konfiguracja dwóch głowic vvti nie jest taka prosta. Wystroilismy co na chwilę obecna się dało ale vvti nie działa jeszcze perfekcyjnie czekamy na nowy update softu do v8 i będziemy dalej stroić.
Wklejam dwa wykresy seria dzięki uprzejmości Apispower seyjny gs vs nasz .
Głównie w synchronizacji dekoderów wałków obecnie lata na czujniku 2jz i bmw Jakub z Emu tworzy nowy dekoder do dwóch wałków konkretnie do 3uz. Przema to działa ale na wejsciu mimo delikatnej mapy stopni szarpie jedna strona działa z opóźnieniem wzgledem drugiej w tym tkwi problem i max można przyspieszać tylko do 28".