Szklanka
Auto: BMW E46 320D
Doczy: 25 Pa 2014 Skd: Warszawa
Wysany: 2014-11-01, 21:28
No to by było całkiem spoko rozwiązanie, tylko ciekawe czy te egzemplarze po 20tyś mają tylko silniki do kitu. Wiem też że wsadzają silniki 1.8T do nich. Wiecie może jak to wszystko chodzi? Czy ma to jakiś sens? Bo np po kupnie takiej za 20tys może lepiej byłoby wsadzić właśnie taki silnik? Wiem że te silniczki mają sporo zalet ale jednak nie ukrywajmy potrafią też sprawić sporo kłopotów
Jeżeli ty jesteś mechanikiem samochodowym to możesz jeździć. Jeśli jesteś laikem tak jak ja to przy każdym mniejszym problemie trzeba odwiedzić warsztat. Wyobrażam sobie że po swapie małe awarie częściej mogą występować.
Szklanka
Auto: BMW E46 320D
Doczy: 25 Pa 2014 Skd: Warszawa
Wysany: 2014-11-06, 19:13
Mechanikiem zawodowym nie jestem ale w mechanice sobię radzę, ale mechanice, elektryce już mniej Sam bym na pewno tego silnika nie przezucil bo nie poradze sobię z elektryką. Małe awarie masz na myśli pewnie z elektryką właśnie? A wiecie może czy ktoś takie operacje przeprowadza?
za 20 tys. złotych nie znajdziesz Mazdy gotowej do przejechania kilkudziesięciu tys. km bez większego wkładu finansowego (chyba, że masz ogromnego farta)
Znajdzie wystarczy regularnie sprawdzać ogłoszenia.
A dołożenie 1-2tyś po zakupie, to w dzisiejszych czasach chyba każdy powinien mieć taki dodatkowy budżet kupując inne używane auto. No chyba, że kupuje od kogoś kogo zna i mu ufa, albo z forum gdzie właściciel na bieżąco podawał informacje co i kiedy wymieniał.
W rx8 sama wymiana zestawu prądów lub hamulców to +/-1.5k.
Dla przykładu 70% disli na rynku wtórnym (zwłaszcza z importu) na dzień dobry ma do roboty 2mase/turbine/wtryski...
_________________ Nie jestem mechanikiem,więc moje wypowiedzi nie muszą być fachowe. Ale wiem, że RX8 zapierdziela jak dziki TiReX