na kierownice mam inny patent, ale o tym jak już będę miał ją w rękach...
tak jak pisałem wcześniej , kierownica lekko usportowiona, no i lepiej będzie się trzymać w dłoniach.
Nie dawałem czerwonych wstawek bo ciężko dobrać ten sam odcień.
_________________ Nie jestem mechanikiem,więc moje wypowiedzi nie muszą być fachowe. Ale wiem, że RX8 zapierdziela jak dziki TiReX
Plastiki:
co do plastików i rozbierania to forum expertem jest boletz.
-nawiewy boczne- podważasz płaskim śrubokrętem całość w koło i wyskakuje pokolei .
-zegary tak samo ale tutaj w większości wyłamiesz zatrzaski, więc podczas montażu kropelka idzie w ruch
-obramówka drążka biegów- odkręcasz gałkę,zdejmujesz środkowy panel, a później 4 śrubki aby odkręcić mieszek skórzany i ten pierścień
-pokrętła klimy demontujesz radio i z dołu odkręcasz ten panel i odpinasz 2wtyczki
-przycisk awaryjnych -2 śrubki
-matowisz,malujesz,lakierujesz,montujesz
_________________ Nie jestem mechanikiem,więc moje wypowiedzi nie muszą być fachowe. Ale wiem, że RX8 zapierdziela jak dziki TiReX
Ostatnio zmieniony przez TMsk 2015-02-28, 22:06, w całości zmieniany 1 raz
Auto: RX-7 FD, RX-8, 323, E36, Kadett C Coupe Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sty 2014 Skąd: Łódź
Wysłany: 2014-11-15, 17:03
KajaK napisał/a:
"Życie" apexa w renesisie to 0,5mm
Na pewno rozebrałeś co najmniej 100 razy więcej Renesisów niż ja, ale jeśli "życie" to wartość od wysokości nominalnej do minimalnej apexa to wg. engine workshop manuala ona to właśnie 1mm w Renesisie.
_________________ ZESTAWY NAPRAWCZE DO KOMPRESOROW EATON M62 i INNYCH