Adikwp
Auto: Mazda RX8
Wysłany: 2015-03-01, 15:57 Nie dziaĹa
Jestem nowy tutaj wiÄc bĹagam nie jeĹşdzijcie po mnie. StaraĹem siÄ wszelkich informacji znaleĹşÄ na forum ale caĹy czas nie tego oczekujÄ:) MĂłj samochĂłd przedstawiĹem w odpowiednim dziale. Podobno ( z tego co niemiec mĂłwiĹ) samochĂłd da siÄ odpaliÄ na zapych. Z tego co ja ustaliĹem to to, Ĺźe po pomiarze tradycyjnym urzÄ dzeniem do pomiaru kompresji wyszĹo po 3 bary na cylinder (czyli maĹo), ale z tego co wiem musi byÄ nie tradycyjny przyrzÄ d do tych pomiarĂłw. W komputerze istaniaĹ bĹad "wypadanie zapĹonu". Na gĂłrnych Ĺwiecach nie byĹo iskry, teraz juĹź jest ale (nie wiem czy tak powinno byÄ) iskra pojawia siÄ szybciej na dolnej Ĺwiecy niĹź na gĂłrnej, gdzieĹ przeczytaĹem, ze powinna byÄ dokĹadnie w tym samym momencie, ale nie wiem czy to prawda. Silnik podczas prĂłby odpalania jest caĹy czas zalewany. JeĹli miĹabym poddaÄ silnik "regeneracji", to chcÄ zrobiÄ wszystko sam od a do z. I jeszcze takie pytanie, gdzie kupowaÄ czÄĹci silnikowe?
nawet zwykĹy przyrzÄ d pomiarowy daje takie mniej wiÄcej jeĹli chodzi o dokĹadnoĹÄ, wiÄc 3 bary to jednak niewiele
z czÄĹciami moĹźesz napisaÄ do Gronka lub Kojota, moĹźe pomogÄ
Adikwp
Auto: Mazda RX8
Wysłany: 2015-03-01, 16:12
DziÄki. Wiec jutro (albo moĹźe nawet jeszcze dziĹ) wywalam silnik i zdam relacje:)
Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :) Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Skąd: ĹladĂłw/Warszawa
Wysłany: 2015-03-02, 07:48
Adikwp, a czy aby napewno dobrze zmierzyĹeĹ komprÄ? Nie byĹo tak Ĺźe wykrÄciĹeĹ gĂłrne Ĺwiece przy pomiarze ?? JeĹźeli tak to Ĺşle ... Przy jakich obrotach byĹ pomiar ??
Tak iskry na gĂłrnej i dolnej Ĺwiecy nie odpalajÄ jednoczeĹnie .
Jak bÄdziesz chciaĹ czÄĹci to zapraszam ale najpierw sprawdĹş wszystko dokĹadnie zanim rozbierzesz silnik