Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: boletz
2015-04-24, 22:47
Wymiana silnika na nowy
Autor Wiadomość
MarcinCK 

Auto: RX8
Wysłany: 2015-03-31, 16:19   Wymiana silnika na nowy

Witajcie, niedługo będę przekładać silnik w rexie a póki co zbieram graty żeby wszystko zrobić jednorazowo i tu pytanie do Was. Na co zwrócić uwagę, co przydałoby się wymienić wraz z montażem silnika? Wiadomo, filtr, płyny. Pod maskę wpadną też nowe cewki, kable i świece.
Udało mi się też zdobyć rozrusznik nowszego typu, co prawda używany ale za dobre pieniądze.
Oczywistą rzeczą jest, że można wymienić wszystko jak hajsik jest ;) ale nie o to tu chodzi. Mam zamiar zakupić poduszki pod silnik u naszego kolegi z forum. Ale co jeszcze? Chłodnice oleju? Wiem, że są trudno dostępne i pewnie drogie. Chodzi mi też po głowie wymiana kolektora i od razu usunięcie kata. Wszelkie opinie mile widziane :)

Kojot 

Auto: rx7 FD rx8 Turbo rx8
Wysłany: 2015-03-31, 21:08   

to czy chłodnice do wymiany mozna stwierdzic po oleju-oczywiscie nie tylko/ silnik fabrycznie nowy? jaki przebieg i rok ? opisz wiecej auto

SILNIK WANKLA OD A-Z ! Naprawy, tuning, skup i sprzedaĹź!

https://www.facebook.com/kojotgarage

668 824 980 - Kojot

MarcinCK 

Auto: RX8
Wysłany: 2015-03-31, 21:41   

rocznik auta 2005, przebieg 134000, wersja 192 KM, mazda kupowana była z myślą o swapie ale odpuściłem temat i miałem remontowac silnik ale trafil sie do kupienia nowy.

natsu9 

Auto: RX-8
Wysłany: 2015-04-07, 03:08   

Jak z allegro to powodzenia ^^ widziałem tam nowy niedawno co leżał od 2 lat w kartonie. Jaka jest dobra cena za rozrusznik bo mam 2 ? ;PPP

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi