wreszcie po 369 dniach od zakupu doczekałem się. Turbo RX-78 odebrana i cieszy, silnik na dotarciu więc bez szaleństw, ograniczenia do 7000 obrotów i ładowanie na poziomie 0,4 bara. Jak będę miał chwilę to porobię zdjęcia i uaktualnię temat.
Dziś udało mi się znaleźć chwilę na porobienie fotek.
A oto co się zmieniło... łatwiej napisać, co zostało, ale no dobra:
- kompletny remont silnika (zakup drugiego), na wytrzymalszych komponentach: płaszczach wodnych, apexach, nowych listkach, pestkach, springach, uszczelkach itp.,
- maksymalnie duży streetporting,
- nowe chłodnice oleju,
- zakute przewody chłodnic olejowych,
- większa turbina, T70,
- zmienione orurowanie, silikony i umiejscowienie turbo kita,
- nowy WG 45 mm,
- podratowana wiązka silnika,
- koce, izolacje termiczne, gdzie się da,
- nowe tremopary EGT,
- zakute przewody paliwowe.
Z drobiazgów
- skrzela,
- dystanse 25 mm.
Tak jak pisałem wcześniej, samochód jeszcze na dotarciu, ograniczony do 7000 obr., oraz ciśnienie doładowania do ok 0,4 bara. Aktualna moc ok. 280 KM, po dotarciu - finalne strojenie i zupełnie nowe kreski.
_________________ RX-78 łututututuTURBO
Ostatnio zmieniony przez zdu36 2015-07-08, 09:44, w całości zmieniany 3 razy
no tak, można powiedzieć, że wykończyłem go tym projektem Poważnie boletz, w tym projekcie nie było ani jednego łatwego elementu, niemal wszystko trzeba było przedyskutować i zastanowić się co chcemy uzyskać.
Nawet pomimo tego, że jeszcze nie jedzie tak jak powinna, to cieszy niezmiernie
zrobiłem test spalania, zalałem dziś drugi pełny bak i... jak na razie średnie spalanie wychodzi ok 25 l/100 km ałć, trzeba będzie wziąć kredyt na benę