Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Zbiornik paliwa RX-8
Autor Wiadomo¶æ
eXe 

Auto: 20B
Pomóg³: 2 razy
Do³±czy³: 21 Kwi 2013
Sk±d: WÅ‚oszczowa
Wys³any: 2015-07-15, 20:33   

xDamiz z doświadczenia powiem że warto przewody zmienić, na jakiś czas masz spokój :)
u mnie też zmieniałem ostatnio po tym lekkim wycieku :P

xDamiz 

Auto: Mazda RX-8, BMW E36
Do³±czy³: 07 Lut 2014
Sk±d: Bydgoszcz
Wys³any: 2015-07-15, 22:13   

Gronek, dzięki za pomoc, ale mechanik chce zrobić po swojemu...

Cytuję "Dlatego dam nowe przewody . Nie będę tego szukał gdzie to jest. Ja nigdy nie używam seryjnego baku tylko aluminiowe sportowe. I całe nowe układy i nie ma problemów."

Wywnioskowałem z rozmowy że chce dać po prostu jakieś nowe przewody które rozwiążą problem i będzie to pewne rozwiązanie...

eXe, na jakiś czas? :P To jak często trzeba je wymieniać? :)

Gronek 

Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :)
Pomóg³: 38 razy
Do³±czy³: 30 Lis 2011
Sk±d: Åšladów/Warszawa
Wys³any: 2015-07-15, 22:42   

xDamiz, alu bak fajny do wyścigów i do efektów kaskaderskich tylko mały trochę :) :) 700 konne, swapowane potwory na tym seryjnym baku latają... RB-ki, JZ-ty... nawet 1.9 TD z golfa 3 .... Jak podniesie wóz to ma na wierzchu ale nie ważne ... Nie ma co mu na ambicje wchodzić ... niech zrobi tak żeby działało :)

xDamiz 

Wys³any: 2015-07-15, 22:57   

Gronek, szkoda tylko że to tyle czasu musi trwać. W piątek dopiero samochód sprowadzi od elektryka do warsztatu. Znając życie zabierze się za to od przyszłego tygodnia. Będzie próbował się dostać do tych przewodów od góry, jak się nie dostanie, będzie próbował od dołu. Jeśli będzie zmuszony dostawać się od dołu, pewnie znowu to się przedłuży o kilka dni, jak nie tygodni, bo ma inne auta do roboty i nie ma teraz na to czasu, bo ściągnięcie baku itp, razem z założeniem 2 dni trwa. Jedyny plus tego wszystkiego to, że "niby" robi to wszystko za darmo...

A auta dokładnie nie mam od 13 Maja

adamsud 

Auto: mazda rx-8
Pomóg³: 3 razy
Do³±czy³: 06 Gru 2011
Sk±d: dolnoÅ›lÄ…skie
Wys³any: 2015-07-15, 23:30   

Wybacz kolego xDamiz, że dopytam. Czy samochodu nie masz od 2 miesięcy w wyniku naprawy baku, czy też w konsekwencji przeprowadzonego swap-u?

xDamiz 

Wys³any: 2015-07-16, 06:27   

adamsud, 13 Maja wysłałem na zrobienie swapa, a już 2 tydzień czekam, aż bak zrobi...

pawelc 

Auto: mx-6 2,5V6 ,rx-8 z32se
Do³±czy³: 28 Lut 2013
Sk±d: Zachód ;)
Wys³any: 2015-07-16, 07:13   

Tylko jest jeden myk po podpięciu powrotu ,pompa nie bardzo chce przepompowywać paliwo z drugiej komory ,dlatego u siebie zastosowałem system paliwowy bez powrotu i problem nie istnieje .
Oczywiście po takim zabiegu należałoby podstroić silnik do ciśnienia paliwa ,w moim przypadku było to dosyć spore przelanie na WOT

adamsud 

Auto: mazda rx-8
Do³±czy³: 06 Gru 2011
Sk±d: dolnoÅ›lÄ…skie
Wys³any: 2015-07-16, 14:53   

xDamiz napisa³/a:
adamsud, 13 Maja wysłałem na zrobienie swapa, ...

xDamiz, mam wrażenie że ktoś Cię wprowadził w błąd albo Twoje oczekiwania wobec wykonawcy swap-a od zarania dziejów były nierealne. Sorry za trochę surową ocenę Twojej postawy. Znam jednak trochę rynek tego typu usług. Muszę Ci napisać, że zwykle realizacja takiego przedsięwzięcia jak Twoje trwa dobrych kilka miesięcy. Przeważnie zamyka się w terminie półrocznym. Znam jednak przypadki gdy właściciele czekali na zakończenie swojego projektu ponad rok.
Życzę radości z jazdy wymarzonym samochodem. Projekt mi się podoba ale nie licz na to, że jest już skończony. Te projekty nigdy się nie kończą.

pawelc 

Auto: mx-6 2,5V6 ,rx-8 z32se
Do³±czy³: 28 Lut 2013
Sk±d: Zachód ;)
Wys³any: 2015-07-16, 15:36   

Auto na co dzień i wywalony ABS i kontrola trakcji , prędkościomierz jak będzie działał ?

Gronek 

Auto: RX8 HP, RX7 FC TURBO.. Carina 1.6 :)
Pomóg³: 38 razy
Do³±czy³: 30 Lis 2011
Sk±d: Åšladów/Warszawa
Wys³any: 2015-07-16, 17:29   

No jak się rwie na hura wiązki to potem nic nie działa i działać nie będzie :)

xDamiz 

Wys³any: 2015-07-16, 18:53   

adamsud, pod kątem mechanicznym, auto było zrobione już w 2 tygodnie (zrobił by w tydzień ale części późno dostał), to elektryk przetrzymał tak długo auto, gdyż 1 tydzień trzymał w kolejce, a kolejny wyjechał sobie za granicę... Ogólnie z rozmowy z mechanikiem wywnioskowałem że samochód będę miał gotowy w 3-4 tygodnie, dlatego jestem taki niecierpliwy :) Dziwiło mnie to trochę, gdyż z wcześniejszym mechanikiem (który mnie olał) jak się dogadywałem, to mówił że potrwa to ok. 3 miesięcy.

pawelc, co do braku ABS-u i kontroli trakcji, będę musiał się się przyzwyczaić. Na nowo będę uczył się jeździć. Co do prędkościomierzy, kiedyś czytałem że nie idzie zsynchronizować tych oryginalnych od mazdy, nie wiem czy mu się udało, czy zastosował nowe liczniki na słupku. Okaże się jak odbiorę, jeśli są to fajnie, jeśli nie to czeka mnie kolejna inwestycja...

Odnośnie nowinek od strony mechanika, dowiedziałem się że będzie kupował 8m tych przewodów: http://fmic.pl/przewody-t...-ptfe-10mm.html
Po zakończeniu całej pracy podliczy koszt, jakie wydał na walkę z bakiem.

xDamiz 

Wys³any: 2015-07-20, 18:50   

Ostateczny werdykt mechanika. Nic już nie cieknie, ale ciągle jest syf, będe musiał wymienić bak i pompę paliwa. Mechanik nie ma czasu, więc prawdopodobnie będzie jechała lawetą z Wrocławia do Bydgoszczy :( Można się nią przejechać, ale nie poleca bo zaraz wtryski będą do wymiany... Nie chce nawet żadnych pieniędzy.

Jestem załamany :(

https://www.facebook.com/...29843147054101/

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: