Calipse
Auto: rx-8
Wysłany: 2010-06-30, 22:03 Awaria / spadek mocy / nie pali na ciepĹym
Heja,
mam taki problem, jeĹşdziĹem sobie Rexem (rx8, 192 KM, 2004r) w weekend, pod koniec sporo na rezerwie . DziĹ siadam, prĂłbuje odpaliÄ i nic. OdgĹosy podobne jak na gorÄ cym silniku. MyĹlaĹem, Ĺźe moĹźe przesadziĹem z jazdÄ na rezerwie, wiÄc ĹmignÄ Ĺem na stacje z baniakiem 5L, dolaĹem i niestety to samo. Nie ĹwiecÄ siÄ Ĺźadne dodatkowe kontrolki. Ma ktoĹ jakiĹ pomysĹ? Bo chyba nie jest nadal za maĹo benzyny? Z gĂłry dziÄki.
Ostatnio zmieniony przez boletz 2014-11-10, 12:04, w całości zmieniany 1 raz
Calipse
Auto: rx-8
Wysłany: 2010-09-12, 16:51
Ta, podkusiĹo mnie, Ĺźeby przestawiÄ samochĂłd po staĹ pod drzewem i leciaĹo na niego peĹno liĹci i gaĹÄ zek przez te deszcze i po przestawieniu parÄ miejsc dalej bezmyĹlnie wyĹÄ czyĹem silnik, zamiast potrzymaÄ go trochÄ i na koniec podkrÄciÄ na obroty
A tak btw, Czerwski pisaĹ, Ĺźe ma to zwiÄ zek ze sĹabym akumulatorem, zastanawiam siÄ czy mĂłj nie jest czasem jeszcze fabryczny, w sumie nie mam z nim problemĂłw, rexa mam juĹź póŠroku, ale moĹźe warto zmieniÄ?